Dortmundu najslađi trijumf, pobijedio i Verder

Derbi Sjeverne Vestfalije između dva njemačka velikana, Borusije Dortmund i Šalkea, pripao je domaćinu, dok je Verder slavio u Augsburgu
0 komentar(a)
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2015. 18:42h

Derbi Sjeverne Vestfalije između dva njemačka velikana, Borusije Dortmund i Šalkea, pripao je domaćinu.

"Milioneri", koji to više nijesu jer je tim iz Gelzenkirhena neuporedivo bogatiji, nadigrali su najvećeg rivala i zasluženo slavili na tradicionalno do posljednjeg mjesta ispunjenom "Vestfalenu".

A koliko je izabranicima Tomasa Tuhela značila pobjeda bilo je vidno nakon utakmice, jer su slavili kao da su osvojili "salataru".

Pobjeda Dortmunda mogla je biti i ubjedljivija, prema prikazanoj igri, ali ni Šalke nije bio bezopasan naročito nakon drugog gola Huntelara iz prve šanse u drugom dijelu.

Fortuna je potom bila na strani domaćina, kada je Danac Hojbjerg uzdrmao stativu. I u ovom duelu u strijelce se upisao Gabonac Pjer Emrik Obamejang i sa 14 postignutih golova izjednačio se na vrhu liste strijhelaca sa Poljakom iz Bajerna, Robertom Levandovskim.

A u posljednejm duelu kola Verder je slavio na gostovanju Augsburgu. Verder je pobjedom pobjegao iz opasne zone, dok je Augsburg sedmom utakmicom bez pobjede u prvenstvu (petim porazom) ostao prikovan za dno tabele.

Rezultati

Borusija D - Šalke 3:2 (Kagava 30. Ginter 43, Obamejang 48 - Huntelar 33, 71)

Augsburg - Verder 1:2 (Ferheg (penal) 90+1 - Pizaro 58, Bartels 69)

Subota

Borusija M. - Ingolštat 0:0

Bajer - Keln 1:2

Bajern - Štutgart 4:0

Hofenhajm - Ajntraht 0:0

Majnc - Volfsburg 2:0

Darmštat - Hamburger 1:1

Petak

Hanover - Herta 1:3

Bonus video: