"Švabe" pobjegle iz opasne zone, Hanoveru derbi sjevera

U predposljednjem duelu 11. kola Bundeslige Štutgart je na svojoj "Mercedes Benc areni" savladao Darmštat, dok je u derbiju Hanover nakon preokreta slavio u Hamburgu
0 komentar(a)
Pžemislav Titon, Foto: Beta/AP
Pžemislav Titon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.11.2015. 18:40h

Derbi sjevera na "Imteh areni"zatvorio je 11. kolo Bundeslige, na razočarenje navijača Hamburgera koji je na svom terenu poražen od najljućeg neprijatelja, Hanovera. I to nakon preokreta i mnogo bolje igre u prvom dijelu, u kojem je Hamburger poveo već u 6. minutu golom Gregorića na dodavanje Milera.

No, u drugom dijelu probudili su se gosti, a rezervista Bek je primorao Emira Spahića na prekršaj za penal. Siguran sa bijele tačke bio je Japanac Kijotake. Upravo Kijotakeu idu zasluge i za pobjednički gol, jer je sjajno prihvatio loptu i uputio odličan centaršut na Senegalca Sanea, koji je glavom nebranjivo pogodio gornji desni ugao gola domaćina. Hanover je pobjedom pobjegao iz zone ispadanja.

U predposljednjem duelu 11. kola Bundeslige Štutgart je na svojoj "Mercedes benc areni" savladao Darmštat. Uprkos terenskoj inicijativi "švabe" su se dugo mučile da nađu put do gola Darmštata, ne uspjevši da u prvom dijelu upute šut na gol Kristijana Matenija.

U nastavku je Štutgart pojačao tempo i imao je sreće da Đerđ Garič pogodi svoju mrežu u 68. minutu. Tada su krenuli gosti na sve ili ništa, pa je i Štutgart imao više prostora za napad. Pžemislav Titon je odbranio nekoliko dobrih udaraca gostiju, a u posljednjem minutu sudijske nadoknade "švabe" su iskoristile kontru Vernera i očajnu intervenciju Kostarikanca Dijaza da obraduju svoje navijače i pobjegnu iz zone ispadanja.

Rezultati:

Štutgart - Darmštat 2:0 (Garič (autogol) 68, Verener 90+4)

Hamburger - Hanover 1:2 (Gregorić 6 - Kijotake (penal) 59, Sane 67)

Subota:

Augsburg - Majnc 3:3 (Verhag (penal) 42, Dža Čol 50, Bobadilja 81 - Muto 18, 30, 90+3)

Herta - Borusija M. 1:4 (Baumjohan (penal) 82 - Vendt 26, Rafael 28, Džaka (penal) 54, Nordvejt 90+1))

Keln - Hofenhajm 0:0

Šalke - Ingolštat 1:1 (Sane 77 - Levels39),

Verder - Borusija D. 1:3(Udža 32 - Rojs 9, 72, Mhitarjan 44)

Volfsburg - Bajer 2:1 (Bendtner 34, Draksler 77 - Ćićarito 40)

Petak: Ajntraht - Bajern 0:0

Bonus video: