Pokrenut disciplinski postupak protiv River Plate

Na sajtu KONMEBOLA piše da River ima rok od 24 časa da iznese svoju odbranu
0 komentar(a)
Kopa Libertadores, Foto: Reuters
Kopa Libertadores, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2018. 08:47h

Južnoamerička fudbalska federacija (KONMEBOL) pokrenula je disciplinski postupak protiv River Plate zbog dešavanja u subotu u Buenos Ajresu.

Navijači Rivera napali su u subotu autobus u kojem su bili igrači Boke. Bačen je i suzavac, pa su fudbaleri "Đenovljana" povraćali, a neki su, poput Pabla Peresa i Gonsala Lamarda, odvedeni u bolnicu na dalje zbrinjavanje.

Susret je nakon toga pomjeren za nedelju, ali je i tada utakmica otkazana, jer uslovi za odigravanje njesu bili ravnopravni.

Gradonačelnik Buenos Ajresa, Orasio Rodriges Lareta optužio je juče navijačku mafiju za incidente. Lareta je okrivio vođu navijača grupe Bara Brava, kojem je policija dan prije incidenta pretresla kuću i zaplijenila 10 miliona pezosa (oko 250 hiljada eura) i 300 ulaznica za utakmicu na "Monumentalu".

Očekuje se da danas u sjedištu KONMEBOLA u glavnom gradu Paragvaja Asunsionu, bude održan sastanak predsjednika dva kluba, Donofrija i Angelićija, na kojem bi trebalo da bude dogovoren novi termin odigravanja meča. Najrealniji datum je osmi decembar.

Na sajtu KONMEBOLA piše da River ima rok od 24 časa da iznese svoju odbranu.

Bonus video: