Trenevski suspendovan na pola godine, Dečiću 2.000 eura kazne

0 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.10.2015. 16:00h

Trener Dečića Viktor Trenevski kažnjen je sa šest mjeseci zabrane obavljanja funkcija u crnogorskim klubovima, a klub iz Tuzi sa dvije hiljade eura, odlučila je danas Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, Disciplinska komisija je kaznila Trenevskog i Dečić jer su"u postupku licenciranja šefa stručnog štaba za takmičarsku sezonu 2015/16. pružili netačne i nepotpune podatke na način što su, kao ugovorne strane u ugovoru o profesionalnom treniranju saglasno su utvrdili da trener Viktor Trenevski posjeduje zvanje trenera sa UEFA Pro diplomom", saopšteno je iz Disciplinske komisije.

Komisija za takmičenje FSCG je 20. oktobra podnijela prijavu Disciplinskoj komisiji (koja je pokrenula postupak) protiv Dečića i Trenevskog zbog toga što su "lažnim prikazivanjem činjenica obmanuli i doveli u zabludu Komisiju za izdavanje licenci FSCG, čime je omogućeno da Trenevski, suprotno odredbama člana 2 Pravilnika o dozvolama za rad fudbalskih trenera FSCG, dobije dozvolu za rad odnosno dozvolu za obavljanje poslova prvog trenera (šef stručnog štaba) u tom klubu".

Istog dana se oglasio i Dečić, koji nije sporio da Trenevski nema položen završni ispit za PRO licencu, ali je klub iz Tuzi tvrdio da je sa tim bila upoznata Komisija za izdavanje licenci Fudbalskog saveza.

U saopštenju, koje je potpisao predsjednik Dečića Tahir Drešević, navodi se da je taj klub predao dokumentaciju za dobijanje licenci za sezonu 2015/16 za sva službena lica u redovnoj proceduri i po zahtjevima Komisije za izdavanje licenci FSCG.

"Istine radi kao i svaki drugi klub u 1. CFL predali smo dokumentaciju za dobijanje licenci za sesezonu 2015/16 za sva službena lica u redovnoj proceduri i po zahtjevima od strane Komisije za izdavanje licenci FSCG. Između ostalih, predata je neophodna dokumentaciju za šefa stručnog štaba Trenevskog Viktora (slika, dokaz o crnogorskom državljanstvu, Ugovor i potvrdu od Fudbalskog saveza Makedonije). Prilikom predaje dokumentacije naznačeno je da imenovani nema položen završni ispit, što i stoji u potvrdi iz FS Makedonije. Na osnovu priložene dokumentacije Komisija za izdavanje licence FSCG nam je uredno izdala dozvolu za rad za šefa stručnog štaba - ID broj 111007", pisalo je u saopštenju kluba.

Iz Dečića su istakli da se "dokumentacija koja je data prilikom licenciranja Trenevskog nalazi i danas u našem savezu".

"Pa čudi činjenica da 4. avgusta 2015. g. je bila dovoljna za licenciranje, a 20. oktobra 2015. godine nije. Da li su u Fudbalskom savezu Crne Gore došli do nekih podataka koje idu u prilog pokretanja disciplinske odgovornosti našeg kluba i našeg trenera Trenevskog nije nam poznato, ali ukoliko nema novih činjenica kod nas se javlja doza sumnje u namjere onih koji pokrecu ovaj postupak i to sve kada naš klub bilježi uspjeh", saopšteno je iz FK Dečić.

Zeta tri meča bez prisustva publike

Ista komisija je danas seniorskom timu Zete izrekla "disciplinsku mjeru odigravanje tri utakmice na svom igralištu bez prisustva publike zbog slabe organizacije utakmice 11. kola Telekom 1. CFL odigrane između Zete i Budućnosti", čime je počinio prekršaj iz člana 73 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG".

"Shodno članu 32 stav 2 izrečena disciplinska mjera izdržava se na prvenstvenim i Kup utakmicama kojima rukovodi FSCG", stoji u saopštenju.

Golubovčani će, tako, biti lišeni pomoći sa tribina na prvenstvenim mečevima protiv Bokelja i Mornara, te na revanšu četvrtfinala Kupa protiv Budućnosti.

Bonus video: