Skandal: Pomoćnim sudijama sugerisano da u "El klasiku" favorizuju Real

Linijske sudije koje treba da sude "El klasiko" dobile su instrukcije od Komiteta za sudije Fudbalskog saveza Španije da donose odluke u korist Reala, slučaj istražuje policija
5 komentar(a)
El Klasiko_1, Foto: REUTERS
El Klasiko_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.10.2015. 08:17h

Uvertira za "El klasiko" počela je mjesec prije duela na "Santjago Bernabeu" u kojem će madridski Real dočekati Barselonu. Reklo bi se, ništa čudno za jedan od najvećih derbija svjetskog fudbala i sudara dva najbogatija fudbalska kluba, ali ovoga puta informacije koje je objavio katalonski dnevnik "L'esportiu", mogu završiti i na sudu.

Prema tvrdnji tog medija linijske sudije koje treba da sude "El klasiko" dobile su instrukcije od Komiteta za sudije Fudbalskog saveza Španije da donose odluke u korist Reala. Jednom od sudija, koji je odbio instrukcije, Komitet je prijetio sankcijama i nazadovanjem u karijeri. Iste instrukcije dobio je i drugi pomoćnik, a razlog pritiska na linijske sudije je što se na njih obraća manje pažnje, nego na rad glavnog sudije.

Pomoćnici su se nakon pritiska obratili Državnom organu za borbu protiv korupcije, a španska policija je pokrenula istragu. Slučaj istražuje i Španska fudbalska federacija.

"O žalbi sam upoznat iz pisma Španske fudbalske federacije i samo mogu reći da je sve to nepoznanica za mene. Pokušaću da saznam nešto o tome, ali za sada ništa ne znam i ne mogu reći. Za sada, dakle, neću ništa da komentarišem, ali ako se nastave optužbe onda ću pravdu potražiti na sudu. Sve mi to izgleda kao slučaj iz djela Kafke, ako ne i gore", kazao je Hose Himenes Munjos, član Komiteta za suđenje u Španiji.

Bonus video: