Kako je 4. avgusta dokumentacija za Trenevskog bila dovoljna a danas nije?

89 pregleda 6 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.10.2015. 16:35h

Fudbalski klub Dečić ne spori da trener Viktor Trenevski nema položen završni ispit za PRO licencu, ali klub iz Tuzi tvrdi da je sa tim bila upoznata Komisija za izdavanje licenci Fudbalskog saveza.

Disciplinska komisija pokrenula je postupak protiv FK Dečić i šefa stručnog štaba Viktora Trenevskog, jer su, kako su naveli, lažnim prikazivanjem činjenica obmanuli i doveli u zabludu Komisiju za izdavanje licenci i omogućili da dobije dozvolu za rad odnosno dozvolu za obavljanje poslova prvog trenera u tom klubu.

U saopštenju, koje je potpisao predsjednik Dečića Tahir Drešević, navodi se da je taj klub predao dokumentaciju za dobijanje licenci za sezonu 2015/16 za sva službena lica u redovnoj proceduri i po zahtjevima Komisije za izdavanje licenci FSCG.

"Istine radi kao i svaki drugi klub u 1. CFL predali smo dokumentaciju za dobijanje licenci za sesezonu 2015/16 za sva službena lica u redovnoj proceduri i po zahtjevima od strane Komisije za izdavanje licenci FSCG. Između ostalih, predata je neophodna dokumentaciju za šefa stručnog štaba Trenevskog Viktora (slika, dokaz o crnogorskom državljanstvu, Ugovor i potvrdu od Fudbalskog saveza Makedonije). Prilikom predaje dokumentacije naznačeno je da imenovani nema položen završni ispit, što i stoji u potvrdi iz FS Makedonije. Na osnovu priložene dokumentacije Komisija za izdavanje licence FSCG nam je uredno izdala dozvolu za rad za šefa stručnog štaba - ID broj 111007", piše u saopštenju kluba.

Iz Dečića ističu da se "dokumentacija koja je data prilikom licenciranja Trenevskog nalazi i danas u našem savezu".

"Pa čudi činjenica da 4. avgusta 2015. g. je bila dovoljna za licenciranje, a danas, 20. oktobra 2015. godine nije. Da li su u Fudbalskom savezu Crne Gore došli do nekih podataka koje idu u prilog pokretanja disciplinske odgovornosti našeg kluba i našeg trenera Trenevskog nije nam poznato, ali ukoliko nema novih činjenica kod nas se javlja doza sumnje u namjere onih koji pokrecu ovaj postupak i to sve kada naš klub bilježi uspjeh", saopšteno je iz FK Dečić.

Navodi se da će klub u propisanom roku od tri dana, kako je i zahtjevano, dostaviti izjavu na te okolnosti, kao i trener Trenevski.

"Sačekaćemo odluke Disciplinske komisije FSCG i tak nakon toga preduzeti konkretne poteze. Nadamo se da će Disciplinski sudija sagledati kompletan predmet i pravedno presuditi u korist fudbala, jer FK Dečić i trener Viktor Trenevski nijesu donijeli odluku o izdavanju licence za šefa stručnog štaba za sezonu 2015/16, već upravo Komisija za izdavanje licenci FSCG", piše u saopštenju.

Bonus video: