FSCG suspendovao Trenevskog: Nije imao Pro licencu!?

Ako Trenevski zaista nema Pro licencu, kako je onda moguće da je punih 11 kola sjedio na klupi Dečića, i to kao glavni trener!?
78 pregleda 9 komentar(a)
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Viktor Trenevski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.10.2015. 11:07h

Komisija za takmičenje FSCG prijavila je FK Dečić i trenera kluba iz Tuzi Viktora Trenevskog i predala ih Disciplinskoj komisiji.

Razlog je bizaran - Trenevski, navodno, nema Uefinu Pro licencu, koja je od ove sezone uslov koji mora da zadovolji svaki trener ukoliko želi da sjedi na klupi prvoligaškog kluba.

Ako Trenevski zaista nema Pro licencu, kako je onda moguće da je punih 11 kola sjedio na klupi Dečića, i to kao glavni trener!?

U FSCG smatraju da ih je - doveo u zabludu, zajedno sa svojim klubom.

"Konstatuje se Prijava Komisije za takmičenje FSCG protiv FK Dečić i šefa stručnog štaba FK Dečić Viktora Trenevskog zbog toga što su lažnim prikazivanjem činjenica obmanuli i doveli u zabludu Komisiju za izdavanje licenci FSCG, čime je omogućeno da Trenevski, suprotno odredbama člana 2 Pravilnika o dozvolama za rad fudbalskih trenera FSCG, dobije dozvolu za rad odnosno dozvolu za obavljanje poslova prvog trenera (šef stručnog štaba) u tom klubu", kaže se u saopštenju na sajtu FSCG.

Eto razloga zašto Trenevski nije vodio meč sa Grbljem u subotu (3:0 za Dečić). Navodno, bio je suspendovan...

Disciplinska komisija FSCG odmah je pokrenula postupak.

"Shodno članu 132 Disciplinskog pravilnika FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv Dečića zbog obmanjivanja i dovođenja u zabludu Komisije za izdavanje licenci FSCG na način što su Komisiji pružili lažne i netačne podatke prilikom dostavljanja dokumentacije za licenciranje trenera Viktora Trenevskog, koji su od značaja za takmičenje kluba u Telekom 1.CFL, čime bi počinio prekršaj iz člana 97 stav 1 tačka 3 Disciplinskog pravilnika FSCG".

"Shodno članu 132 Disciplinskog pravilnika FSCG pokreće se disciplinski postupak protiv zvaničnika FK Dečić i Viktora Trenevskog zbog obmanjivanja i dovođenja u zabludu Komisije za izdavanje licenci FSCG na način što je pružio lažne i netačne podatke prilikom dostavljanja dokumentacije za licenciranje trenera, čime bi počinio prekršaj iz člana 97 stav 1 tačka 3 Disciplinskog pravilnika FSCG. Suspenduje se Viktor Trenevski shodno članu 141 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG do donošenja Odluke Disciplinske komisije FSCG. Suspenzija teče od dana donošenja Odluke".

Trenevski i Dečić su apsolutni hit dosadašnjeg dijela šampionata CFL-a. Prošlogodišnji drugoligaš, predvođen bivšim fudbalerom Budućnosti i nekadašnjim reprezentativcem Makedonije, osvojio je 18 bodova u dosadašnjih 11 kola i nalazi se na diobi četvrog mjesta, u evropskoj zoni.

Je li ovo kraj bajke? Ako se dokaže da Trenevski zaista nema papir koji je uslov da sjedi na klupi Dečića ili bilo kojeg kluba u CFL-u, izvjesno je da i njega i njegov tim čeka žestoka kazna. U članu 97 disciplinskog pravilnika navodi se da se "igraču, fudbalskom radniku, članu rukovodstva, zvaničniku ili klubu koji "pruži lažne, netačne ili nepotpune podatke" izriče disciplinska mjera "zabrana obavljanja funkcije od šest mjeseci do dvije godine", a klubu "oduzimanje do devet bodova ili devet negativnih bodova".

Na kraju - da li će odgovarati neko iz FSCG ko je Trenevskom dao dozvolu za rad, iako je navodno imao nepotpunu dokumentaciju.

A Dečić će, vjerovatno, morati da traži novog trenera, i pored senzacionanih rezultata u prvom od tri kruga prvenstva.

Bonus video: