Krojf: Holandiju je bolno gledati

Holanđani u Francusku sigurno neće otići direktno, a male su im šanse i za baraž, jer je Turskoj dovoljno samo da ne izgubi od Islanda na svom terenu u posljednjem kolu
0 komentar(a)
Johan Krojf, Foto: Wikipedia
Johan Krojf, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 12.10.2015. 18:35h

Legendarni Holanđanin Johan Krojf je poznat kao osoba bez dlake na jeziku, a sada je pun kritika na račun reprezentacije "lala" koja će vjerovatno ostati bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Holanđani u Francusku sigurno neće otići direktno, a male su im šanse i za baraž, jer je Turskoj dovoljno samo da ne izgubi od Islanda na svom terenu u posljednjem kolu.

"I protiv slabijih timova nam je teško da izgradimo igru, tako da ne možemo da napadamo kako treba. Mislim da je sve jasno, kada golman Jeron Zut nije morao da interveniše nijednom, već je morao da ispuca nekih 20 lopti. Bolno je što je Robin Van Persi imao samo jedan kontakt sa loptom za vrijeme koje je proveo na terenu. Ljudi se ne pitaju kako su stvari nakon Svjetskog prvenstva otišle tako daleko. Stvari su izgledale normalno nakon pomalo iznenađujućeg trećeg mjesta na Mundijalu. Ali, sada se suočavamo sa posljedicama toga“, napisao je Krojf u svojoj kolumni.

Bonus video: