Radonjić: Sve zavisi od nas

„O Češkoj znamo gotovo sve. Gledali smo je četiri-pet puta i radi se o veoma dobroj reprezentaciji. Ipak, smatram da sve zavisi od toga kako ćemo mi odigrati i koliko ćemo kompaktno izgledati na terenu”, rekao je Mojaš Radonjić
1 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Vesko Belojević
Mojaš Radonjić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.10.2015. 12:25h

Mlada reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra četvrti meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nakon duela sa Moldavijom i Maltom, izabranike Mojaša Radonjića očekuje gostovanje vršnjacima iz Češke.

Selektor Radonjić smatra da je za ostvarenje dobrog rezultata na gostovanju Česima neophodno da „sokoli” koriste šanse koje im se ukažu.

„Kada je mlada reprezentacija u pitanju očekivanja su uvijek velika, pa je tako i ovog puta. Ipak, rezultati zavise od velikog broja faktora, ali smatram da možemo do dobrog rezultata na sjutrašnjem susretu ukoliko budemo kompaktni. Imamo sve uslove da prikažemo dobru igru, na treninzima se radilo dobro, svi igrači su zdravi i spremni za meč. Veoma je bitno da koristimo šanse do kojih dođemo tokom susreta, da ne igramo ‘u prazno’. Kada stvarate šanse, a ne uspijevate da ih iskoristite, uvuče se nervoza i nesigurnost u ekipu i teško se dolazi do rezultata. Ako uspijemo da iskoristimo šanse do kojih eventualno dođemo, vjerujem da možemo i do dobrog rezultata”, rekao je Radonjić.

Selektor ističe da su u taboru mlade reprezentacije dobro upoznati sa kvalitetima narednog protivnika.

„O Češkoj znamo gotovo sve. Gledali smo je četiri-pet puta i radi se o veoma dobroj reprezentaciji. Ipak, smatram da sve zavisi od toga kako ćemo mi odigrati i koliko ćemo kompaktno izgledati na terenu. Na treninzima sve izgleda kako treba, ali svi znamo da je velika razlika između treninga i utakmica. Ujedno, dosta je promjena u odnosu na posljednje mečeve, jer su se neki igrači vratili u tim nakon povreda, dok zbog istog razloga neki propuštaju ovaj duel”, zaključio je selektor.

Radonjić je odlučio da meč počnu Kordić, Raspopović, Kopitović, Milojko, Vukčević, Hočko, Pepić, Jaković, Jovović, Cmiljanić i Đorđević.

Duel Češke i Crne Gore igra se u mjestu Ugarske Gradište sa početkom u 18 časova.

Bonus video: