Fabregas od večeras u „klubu 100”

Nekadašnji igrač Arsenala i Barselone je protiv Luksemburga je namjestio dva gola i postao najbolji asistent te selekcije u istoriji sa 28 pasova za pogodak, jednim više od Ćavija
0 komentar(a)
Iker Kasiljas i Sesk Fabregas, Foto: Reuters
Iker Kasiljas i Sesk Fabregas, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2015. 10:27h

Kako god da se završi večerašnja utakmica u Kijevu, Sesk Fabregas će je pamtiti dok je živ.

Vezista Čelsija će protiv Ukrajine u Kijevu odigrati 100. meč u dresu Španije i postati 10. igrač u istoriji „crvene furije” koji je dogurao do trocifrenog broja utakmica.

Prije Fabregasa, to magične cifre su stigli igrači iz njegove, najuspješnije generacije u istoriji španskog fudbala - Iker Kasiljas, Ćavi Ernandes, Serhio Ramos, Ćabi Alonso, Fernando Tores, Andres Inijesta i Karles Pujos. Osim njih, u „klubu 100” su i Andoni Zubizareta i Raul.

Fabregas će sa 28 godina i 161 danom postati drugi najmlađi igrač koji je došao do 100 mečeva u dresu Španije. Čini se da je Ramos sa 26 godina i 357 dana neuhvatljiv za bilo koga...

Nekadašnji igrač Arsenala i Barselone je po nečem drugom rekorder „furije” - protiv Luksemburga je namjestio dva gola i postao najbolji asistent te selekcije u istoriji sa 28 pasova za pogodak, jednim više od Ćavija.

Fabregas nije asistirao samo na malim utakmicama, kao protiv Luksemburga, već na najvažnijim - u finalu Mundijala u Južnoj Africi 2010. je namjestio Andresu Inijesti jedini pogodak na meču sa Holandijom, a u borbi za zlato sa Italijom na Evropskom prvenstvu 2012. je spojio sa golom Davida Silvu.

Baš bi Silva mogao da postane sljedeći igrač koji će sakupiti 100 nastupa za Španiju. Kreator igre Mančester sitija je 94 puta oblačio dres sa državnim grbom, a zna se da je nezamjenljiv kod Visentea del Boskea.

Blizu jubileja je i David Vilja (97), ali on odavno nije bio u redovima „rohe”

Bonus video: