Rudar čeka Bokelj, Sutjeska - Petrovac, Trenevski pod Goricom

Sve utakmice 10. kola igraju se danas u 14.30 časova. Mladodst gostuje Iskri u Danilovgradu, Rudar - Bokelj, Sutjeska - Petrovac, Budućnost - Dečić, Grbalj - Mornar, Lovćen - Zeta
81 pregleda 0 komentar(a)
Rudar, Foto: Filip Roganović
Rudar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.10.2015. 07:53h

Nastavlja se crnogorski fudbalski šampionat, i to u ne baš uobičajenom terminu. Mečevi 10. kola igraju se danas - Budućnost dočekuje Dečić, šampion Rudar kod kuće igra sa Bokeljom, a interesantno će biti u Danilovgradu.

Iskra će prvi put u sezoni igrati na svom terenu, nakon što je do sada bila domaćin na terenima Kampa Fudbalskog saveza Crne Gore. Rival Danilovgrađanima biće lider Mladost...

Pljevljaci žele da zaborave prošlo kolo

Nakon loše igre i poraza u Petrovcu, pred Rudarom je još jedan težak zadatak, jer pod Golubinju stiže ekipa koja ove jeseni još nije izgubila na gostovanjima.

Međutim, obaveza šampiona je da pobjeđuje bez obzira na trenutnu formu ili ime protivnika, što znači da je osvajanje tri boda današnji imperativ.

"Znamo da stiže tim koji je tri puta trijumfovao u gostima, a to se bez kvaliteta ne može. Dakle, svjesni smo težine posla. Međutim, raduje me da su igrači svjesni gdje su griješili u Petrovcu i da će učiniti sve da nam se nešto slično ne ponovi, ni danas ni u narednim utakmicama. Napašćemo od prvog minuta i uz našu prepoznatljivu ozbiljnost i jednostavnost u igri, nadam se stići do pozitivnog rezultata i znatno raspoloženiji otići na kratku prvenstvenu pauzu", rekao je trener Rudara Mirko Marić.

Trenevski opet pod Goricom

Četvrtoplasirani Dečić dolazi u Podgoricu, na megdan Budućnosti, a meč je specifičan i po tome što će se trener Tuzana Viktor Trenevski vratiti na stadion pod Goricom nakon 20 godina.

„Plavi” traže drugi vezani trijumf na svom terenu, nakon što su u pretprošlom kolu bili bolji od Mornara (3:0).

"Sa tri boda bismo popravili stanje na tabeli i zadovoljniji otišli na pauzu. I psihološki bi bilo lakše nastaviti trku. Pred nama je mnogo važna utakmica. Nadam se da ćemo otkloniti padove u igri, držati koncentraciju sve vrijeme i na kraju trijumfovati", rekao je bek Budućnosti Risto Radunović.

Dečić je u posljednja dva meča remizirao rezultatom 2:2 - protiv Mladosti i Mornara. Niko se sigurno ne bi bunio da isti ishod bude i u Podgorici.

"Ovo je teško gostovanje ekipi koja iz kola u kolo diže formu. Mislim da imamo snage za dobar rezultat, ali neće biti lako", rekao je napadač Dečića Sava Gardašević.

Sutjeska sa Petrovcem kraj Bistrice

Sutjeska je pobijedila posljednje dvije utakmice, nije primila gol ni protiv Lovćena ni protiv Zete, a taj trend želi da nastavi i u duelu sa neugodnim Petrovcem.

"Hoćemo da nastavimo u istom ritmu. Istina, Petrovac je dobra ekipa, savladao je Rudar, Budućnost u gostima... Neće doći u Nikšić sa bijelom zastavom", kaže trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

Petrovčani nakon trijumfa nad šampionom imaju ambicije i kraj Bistrice.

"Želimo da pokažemo da trijumf protiv Rudara nije bio slučajnost. Nikada nije lako igrati u Nikšiću, ali vjerujemo u sebe. Pokazali smo da kada dobro uđemo u meč možemo mnogo. Vjerujem da će tako biti i ovoga puta", rekao je kapiten Petrovca Marko Marković.

PAROVI

BUDUĆNOST - DEČIĆ (14.30 h)

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

GRBALJ - MORNAR (14.30)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

ISKRA - MLADOST (14.30)

Sudije: Željko Radunović (Cetinje)

RUDAR - BOKELJ (14.30)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

SUTJESKA - PETROVAC (14.30)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

LOVĆEN - ZETA (14.30)

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

Bonus video: