"Milioneri" zaustavljeni u 90, Ajntraht remizirao sa Hertom

"Milioneri" primili gol od Darmštata u 90. minutu za remi (2:2), a u u pretposljednjem duelu 7. kola Bundeslige i Ajntraht je na svom terenu remizirao protiv Herte
0 komentar(a)
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Pjer Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2015. 17:47h

Šokantnim remijem Borusije u Dortmundu završeno je 7. kolo Bundeslige. "Milioneri" su izgubili korak za Bajernom u 90. minutu, kada je defanzivac Ajtač Sulu uhvatio volej desnom nogom i donio Darmštatu bod na "Vestfalenu".

Prethodno je novajlija u najjačoj njemačkoj ligi vodio golom Helera, ali je Pjer Emerik Obamejang novim rekordom u Bundesligi preokrenuo rezultat goovima u 63, i 71. minutu.

Gabonac je sa ta dva gola došao na samo gol iza vodećeg na listi strijelaca Poljaka Roberta Levandovskog, koji je postigao deset golova. Ipak, Obamejang je rekorder po broju uzastopnih utakmica u istoriji Bundeslige na kojima je postigao gol, pošto je pogađao u svih sedam kola ove sezone. I prethodni rekord od šest uzastopnih utakmica držao je Obamejang.

Dortmund je sa dva uzastopna remija uspio d azadrži drugo mjuesto na tabeli, ali mu lider Bajern sada bježi četiri boda.

U pretposljednjem duelu 7. kola Bundeslige Ajntraht je na svom terenu remizirao protiv Herte.

Ajntraht je bio opasniji u prvom poluvremenu, i tačno na polovini tog dijela igre Aleksander Majer je obradovao navijače.

On je demonstrirao sjajan osjećaj i klasu na centaršut Rusa, i pokazao je zašto je prethodne sezone bio najbolji strijelac Bundeslige. Majeru je to bio četvrti pogodak ove sezone.

No, Herta se nije predavala i i tačno sat kasnije konačan rezultat postavio je Čeh Darida svojim prvim golom u sezoni.

Tim iz Berlina je u sedam kola osvojio 11, a Ajntraht dva boda manje.

Rezultati

Ajntraht - Herta 1:1 (Majer 22 - Darida 82)

Borusija D. - Darmštat 2:2

(Obamejang 63, 71 - Heler 17, Sulu 90)

Subota

Augsburg - Hofenhajm 1:3

Majnc - Bajern 0:3

Štutgart - Borusija M. 1:3

Verder - Bajer 0:3

Volfsburg - Hanover 1:1

Hamburger - Šalke 0:1

Petak

Keln - Ingolštat 1:1

Bonus video: