Dečić ne želi nazad, Mladost pritiska Rudar

75 pregleda 0 komentar(a)
Mladost, Foto: Savo Prelević
Mladost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.09.2015. 09:44h

Dečić i Mladost igraju prvi put od aprila 2014. godine, ovoga puta kao komšije u vrhu tabele - izabranici Viktora Trenevskog pokušaće da opravdaju visoko 4. mjesto na tabeli, a momci Nikole Rakojevića da naprave dodatni pritisak na Rudar, koji dočekuje Zetu.

"Mladost je možda i najbolja ekipa u ligi, a vodi je i dobar trener. Mi igramo na domaćem terenu što će nam svakako biti motiv više. Već smo zaboravili poraz u Kotoru, želimo se vratiti dobrim igrama sa početka sezone", kaže vezista Dečića Aldin Adžović, fudbaler Mladosti na privremenom radu u Tuzima.

Mladost je prošle sedmice „uhvatila” vodeći Rudar (druga je zbog slabije gol-razlike) i želi da se bori za prvo mjesto.

"Dobro je za crnogorski fudbal što su se ekipe poput Dečića i Bokelja umiješale u borbu za vrh. Čeka nas teška utakmica protiv tima koji je odlično vođen sa klupe, ali želimo da osvojimo tri boda, to je naš cilj", ističe Rakojević.

Seriju teških utakmica Pljevljaci nastavljaju sa Zetom uz jasan cilj - savladati rivala i zadržati lidersku poziciju.

"Rudar je favorit, kao što je uvijek pod Golubinjom, ali trebaće mnogo truda i svakako mnogo bolje igre nego na Cetinju prošle subote (1:1), da bismo upisali tri planirana boda", kaže bek Rudara Dušan Nestorović.

Sutjeska kraj Bistrice dočekuje Lovćen. Dva tima su u maju prošle godine igrala odlučujući meč za titulu, a danas igraju za bijeg sa dna.

"Nismo imali dobar start, nismo se nadali da ćemo krenuti ovako loše, zato je pobjeda protiv Lovćena obaveza", smatra defanzivac Sutjeske Aleksandar Šofranac.

Nikšićani od 2011. nisu poraženi kod kuće od Lovćena, ali se Cetinjani nadaju da će prekinuti seriju.

"Kvalitet koji posjedujemo daje nam za pravo da vjerujemo da ćemo nakon dva vezana remija zabilježiti pobjedu. Znamo da su domaćinu bodovi neophodni, ali mi kako vrijeme odmiče igramo sve bolje", riječi su veziste Lovćena Balše Radovića.

Budućnost je u istoj situaciji kao Sutjeska i Lovćen - ima (samo) osam bodova i želi prečicom u gornji dio tabele, a danas dočekuje posljednjeplasirani Mornar.

"Treba nam serija, moramo da vežemo makar dvije pobjede. To bi nas psihološki vratilo. Nije lako ni protiv koga, ali moramo da vjerujemo", ističe Risto Radunović, bek Podgoričana.

Barani imaju samo bod...

"Imamo imperativ, to je vrlo teško kada gostujete Budućnosti, ali vjerujem u moje momke", kaže Rudolf Marčić, trener Mornara.

U Radanovićima se igra bokeljski derbi - oporavljeni Grbalj (dvije vezane pobjede) dočekuje ove sezone sjajni Bokelj, dok je Iskra na kampu FSCG domaćin Petrovcu.

CFL po ubraznom sistemu: Igraće se u četvrtak, pa u utorak

Dva „dupla” reprezentativna termina (septembar i oktobar) donose i dvije velike pauze u CFL-u. Jedna je već odrađena, druga tek slijedi...

Kako je posljednje kolo jesenjeg dijela sezone planirano za 6. decembar (uobičajeni termin), jasno je da preostalih devet kola treba da se odigraju po ubrzanom sistemu. To donosi neke novine u rasporedu - prvoligaši će, naime, na teren već u četvrtak, 1. oktobra, kada će se igrati utakmice 9. kola, a onda ponovo u utorak, 6. oktobra (10. kolo). Između toga, za vikend, nema utakmica, jer bi bilo previše da se igraju tri kola u šest dana... Nakon toga slijedi pauza.

Parovi 8. kola

BUDUĆNOST - MORNAR (15.00) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

DEČIĆ - MLADOST (15.00) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

GRBALJ - BOKELJ (15.00) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

ISKRA - PETROVAC (kamp FSCG) (15.00) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

RUDAR - ZETA (15.00) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

SUTJESKA - LOVĆEN (15.00) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Bonus video: