BORBA ZA KATALONSKU NEZAVISNOST

Španska Vlada kritikuje ponašanje Gvardiole

5 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2015. 07:33h

Čelnik Vrhovnog vijeća za sport u Vladi Španijem Migel Kardenal kritikovao je ponašanje trenera minhenskog Bajerna Pepa Gvardiole.

Trofejni stručnjak, koji je fudbalere Barselone vodio do osvajanja 14 titula, uoči regionalnih izbora u Kataloniji pozvao je njene građane da glasaju za nezavisnost.

"Situacija sa Gvardiolom objašnjava mnogo stvari koje se dešavaju u Kataloniji. To je ogromna sila manupulacije. Gvardiola je postao učesnik najvećih manipulacija koje sam vidio u životu. On želi da svi misle na isti način kao on", rekao je Kardenal.

Gvardiola se otvoreno založio za političku i sportsku nezavisnost Katalonije, rekavši da bi u igračkim danima rado branio katalonske boje.

Nacionalistički lideri u Kataloniji žele da se stanovništvo te španske pokrajine na regionalnim izborima 27. septembra izjasni za nezavisnost, čemu se odlučno suprotstavlja španska vlada.

Oni su obećali da će proglasiti nezavisnost u roku od 18 mjeseci ukoliko dobiju izbore, a ankete pokazuju da mogu da osvoje većinu u regionalnom parlamentu.

Preporučujemo za Vas