Marsijal novi heroj navijača, samo bod za Liverpul

Antoni Marsijal je sa dva gola donio Mančester junajtedu preokret na gostovanju Sautemptonu (3:2) i pokazao kakav je talenat
3 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2015. 17:10h

Čudili su se ko je taj momak za kojeg je Luj van Gal "prosuo" 50 miliona eura, pitali se da li je Holanđanin "sav svoj", ali već nakon dva meča u dresu voljenog kluba, navijači "crvenih đavola" više nemaju dilemu ko im je novi ljubimac.

Antoni Marsijal je sa dva gola donio Mančester junajtedu preokret na gostovanju Sautemptonu (3:2) i pokazao kakav je talenat.

"Sveci" su poveli golom Italijana Gracijana Pelea u 13. minutu, ali je preokrenulo 50 miliona eura vrijedno pojačanje iz Monaka - Marsijal je prvo izjednačio u 35. minutu, a potom i u 50.

Tačku na meč je gotovo stavio Huan Mata, koji je u 68. minutu ubacio loptu u mrežu nakon što je Memfis Depaj pogodio prečku.

Sautempton je učinio finiš uzbudljivim, jer je Pele smanjio na 3:2 u 86. minutu, ali u 93. je David de Hea majstorski zaustavio šut Viktora Vanjame.

Napadač Liverpula Dani Ings je ušao na poluvremenu umjesto Kristijana Bentekea i u 49. minutu načeo mrežu Noriča.

"karaninci" su, međutim, već u 62. izjednačili preko Rasela Martina i sačuvali bod na "Enfildu" za brigu Brendana Rodžersa. Velškom menadžeru se ljulja fotelja...

U malom londonskom derbiju Totenhem je upisao drugu uzastopnu pobjedu u Premijer ligi i izjednačio se na pozicijama šest do devet sa Evertonom, Svonsijem i današnjim rivalom Kristal Palasom.

Jedini gol na "Vajt Hart Lejnu" je postigao Koreanac Heung-Min Son, koji je u 68. minutu realizovao kontru Sparsa.

Odličan posao je uradio Erik Lamela, koji je između trojice protivničkih igrača dodao loptu do Kristijana Eriksena, a Danac ju je samo proslijedio do Sona.

Momak koji je stigao za 30 miliona eura iz Bajer Leverkuzena je solidno šutirao, ali je golman Palasa Aleks Mekarti mogao i morao da ga ukroti...

Rezultati 6. kola

Sautempton - Mančester junajted 2:3 (Pele 13, 86 - Marsijal 36, 50, Mata 68)

Liverpul - Norič 1:1 (Ings 49 - Martin 62)

Totenhem - Kristal Palas 1:0 (Son 68)

Subota

Čelsi - Arsenal 2:0

Mančester siti - Vest Hem 1:2

Aston Vila - VBA 0:1

Bornmut - Sanderlend 2:0

Njukasl - Votford 1:2

Stouk - Lester 2:2

Svonsi - Everton 0:0

Tabela

Galerija

Bonus video: