Crnogorski klasik iz donjeg dijela tabele

4 komentar(a)
Sutjeska - Mladost, Foto: Vijesti
Sutjeska - Mladost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.09.2015. 09:27h

Odigrali su Sutjeska i Budućnost 27 međusobnih duela u nezavisnoj Crnoj Gori, svega i svačega je bilo u mečevima dva najveća crnogorska kluba u minulih devet godina, ali još se nije dogodilo da i

Nikšićani i Podgoričani čekaju „crnogorski klasik” iz donje polovine tabele!

Budućnost je sedma, a Sutjeska deveta - eto zašto je današnji sudar kraj Bistrice u 15.30 časova drugačiji nego svi dosadašnji.

Igrači Budućnosti prijetili štrajkom!

Očajna pozicija na tabeli, slaba igra, osiromašeni igrački kadar, nedostatak publike... Nisu to jedini parametri koji vežu Budućnost i Sutjesku pred današnji derbi. Moglo je, naime, da se dogodi još gore, jer su fudbaleri Budućnosti sve do juče prijetili da neće izaći Nikšićanima na crtu ako im se ne izmiri dio zaostalih dugovanja.

Uplaćena je, međutim, jedna plata (duguju se još četiri), igrači će istrčati na teren, ali problemi ostaju...

"Neću o finansijama, najvažnije je da su igrači odlučili da igraju. Imamo mnogo problema, ali uprkos svemu vjerujem da je kvalitet na našoj strani", kazao je Miodrag Vukotić, trener Budućnosti.

I Sutjeska je u sličnoj (lošoj) poziciji, gore vjerovatno ne može...

"Imamo obavezu prema klubu, gradu, navijačima, ali najviše prema sebi samima. Igramo najvažniju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone i moramo da damo sve od sebe", riječi su Darka Karadžića, veziste Sutjeske.

Test za Rudar na Cetinju

Nakon dva lagano dobijena derbija pod Golubinjom (Budućnost i Sutjeska), aktuelnog šampiona i lidera, ekipu Rudara, čeka komplikovano gostovanje na Cetinju.

Optimizam Pljevljaka nakon povratka ne čelnu poziciju ne remeti ni činjenica da Vlahović i Knežević i dalje nisu spremni, vjerovatno će izostati i povrijeđeni Nestorović, a sigurno jedan od najboljih u uvodnom dijelu sezone, štoper Đurić zbog žutih kartona.

"Odsustvo četvorice standardnih prvotimaca je veliki hendikep, posebno što gostujemo rivalu koji je često znao da nas namuči i u Pljevljima a posebno na Cetinju. Opet, i naša forma iz utakmice u utakmicu raste, i mislim da možemo do još jednog dobrog rezultata", optimista je golman Rudara Miloš Radanović.

Oslabljen je i Lovćen - nema povrijeđenih Bogdanovića i Flavija.

"Ovo je najteži ispit na početku serije teških mečeva, suvišno je govoriti o kvalitetima Rudara. Uradićemo sve što je do nas", kaže golman Lovćena Danijel Petković.

Fantastičan niz na početku sezone drugoplasirani Dečić će pokušati da nastavi protiv Bokelja u Kotoru, dok trećeplasirana Mladost na Starom aerodromu protiv Mornara ima šansu da se učrvsti u vrhu tabele.

"Želimo da nastavimo seriju", kaže vezista Mladosti Mirko Raičević nakon vezanih pobjeda (dvije), kojim se ekipa Nikole Rakojevića vratila u vrh tabele.

Mornar je na začelju tabele, sa samo bodom u dosadašnjih šest kola.

"Stvaramo prilike, igramo dobro, ali nas gol jednostavno neće. Situacija u ovom trenutku nije dobra, čeka nas teško gostovanje. Možda upravo ovaj meč može biti prekretnica u sezoni“, rekao je pomoćni trener Mornara Željko Mrvaljević.

Parovi

SUTJESKA - BUDUĆNOST (15.30) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

LOVĆEN - RUDAR (15.30) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

ZETA - ISKRA (15.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

PETROVAC - GRBALJ (15.30) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

BOKELJ - DEČIĆ (15.30) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

MLADOST - MORNAR (15.30) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Bonus video: