Brazil se žalio na suspenziju Nejmara

0 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.09.2015. 11:44h

Fudbalska federacija Brazila (CBF) uložila je žalbu Međunarodnom sudu za arbitražu u sportu (CAS) zbog suspenzije Nejmara na dvije utakmice u kvalifikacijama za Mundijal 2018.

CBF traži da suspenzija bude primijenjena na utakmice koje se budu igrale u Kupu Amerike, s obzirom na to da je Nejmar kažnjen crvenim kartonom u tom takmičenju, odigranom u junu.

CAS je saopštio da planira da ekspresno donese odluku, s obzirom na to da Brazil igra protiv Čilea 8. oktobra.

Nejmar je u junu kažnjen sa četiri utakmice suspenzije i preostalo mu je da "odsluži" još dvije.

Ukoliko žalba Brazila ne bude usvojena, Nejmar će propustiti kvalifikacione mečeve protiv Čilea i Venecuele.

Selektor Brazila Karlos Dunga objavio je spisak za pomenute mečeve, na kojem su 23 igrača.

"Željeli bismo da imamo Nejmara u timu, ali to nije moguće. Moramo da podržimo igrače koji su sada u sastavu", rekao je Dunga.

Brazilski selektor izostavio je sa spiska i veterana Kaku iz Orlando Sitija, iako je bio pozvan za prijateljske mečeve ovog mjeseca, a nema ni defanzivca Pari Sen Žermena, Tijaga Silve.

U južnoameričkim kvalifikacijama za svjetski šampionat učestvuju 10 nacionalnih reprezentacija - Kolumbija, Čile, Paragvaj, Argentina, Brazil, Ekvador, Venecuela, Bolivija, Peru i Urugvaj, koje će igrati međusobno kod kuće i u gostima od oktobra ove do oktobra 2017. godine.

Direktno učešće na prvenstvu 2018. godine u Rusiji izboriće četiri najbolja tima, dok će petoplasirani igrati interkontinentalni baraž.

Petostruki svjetski šampion Brazil nikada nije izostajao sa planetarne smotre, a novi kvalifikacioni cikilus započinje gostovanjem 8. oktobra Čileu, dok pet dana kasnije u Fortalezi dočekuje Venecuelu. Dunga je za te utakmice pozvao sljedeće igrače:

Golmani: Džeferson (Botafogo), Marselo (Gremio), Alison (Internasional).

Odbrana: David Luiz (Pari Sen Žermen), Miranda (Inter), Markinjos (Pari Sen Žermen), Žil (Korintijans), Fabinjo (Monako), Rafinja (Bajern), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Marselo (Real Madrid).

Sredina terena: Luiz Gustavo (Volfsburg), Fernandinjo (Mančester Siti), Elijas (Korintijans), Renato Augusto (Korintijans), Lukas Lima (Santos), Filipe Kutinjo (Liverpul), Oskar (Čelsi), Vilijan (Čelsi) Daglas Kosta (Bajern Minhen).

Napadači: Hulk (Zenit), Roberto Firmino (Liverpul), Lucas (Pari Sen Žermen).

Bonus video: