Arsen Venger - šampion neuspjeha

Menadžer „tobdžija” nakon neuspjeha u Zagrebu postao trener sa najviše poraza u najelitnijem evropskom takmičenju
1 komentar(a)
Venger, Foto: Beta/AP
Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.09.2015. 07:14h

Dinamo je prije dvije noći u Maksimiru pobijedio prvi put u Ligi šampiona još od 1999. godine i pobrinuo se da dežurni kritičari Arsena Vengera dobiju materijal da „udare” po njemu - Arsenalov profesor na klupi je upisao 50. poraz u Ligi šampiona!

Venger je po tome rekorder, sigurno mu nije svejedno što je bogatoj biografiji dodao i ovu recku, a 50 poraza je upisao u 169 utakmica u najelitnijem evropskom takmičenju.

"Znao sam da će Arsenal izgubiti u Zagrebu. Tačnije, znao sam da može da izgubi. Jer, „tobdžije” imaju mnogo istih igrača na istim pozicijama, malo je onih koji vole „tuču” na terenu i što da ne kažem - često im fali hrabrosti. Fudbal se tako ne igra. Arsenal će u ovoj grupi Lige šampiona sigurno biti drugi, iza Bajerna, ali mislim da ga potom u nokaut fazi čeka još jedan neuspjeh", rekao je bivši kapiten Mančester junajteda Roj Kin.

Venger pored 50 poraza ima i 79 pobjeda i 40 remija, Arsenal i Monako su s njim dali 258 golova, a primili 183. Procenat trijumfa Vengerovih ekipa u Ligi šampiona je 46,70.

Od pomenutih 50 poraza francuski trener je 47 upisao na klupi engleskog premijerligaša, a tri dok je bio u Kneževini.

"Arsenal ima problem s karakterom. Vengera čeka težak posao ako želi da izgura ovu sezonu kako treba", istakao je Kin.

Na primjer, legendarni menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson je izgubio ukupno 39 puta, i to na 190 utakmica.

Karlo Anćeloti, trostruki osvajač ovog takmičenja, koji sada nema klub, u Ligi šampiona je izgubio 29 mečeva od ukupno 141, ima i 77 trijumfa i 35 neriješenih rezultata.

Žoze Murinjo, najveći trenerski neprijatelj Arsena Vengera, Porto, Čelsi, Inter i Real Madrid je vodio do 26 poraza na 128 duela u Ligi šampiona (ima 69 pobjeda i 33 remija), dok je Rafael Benites izgubio 21...

Ovaj Vengerov neuspjeh će sigurno biti tema na narednoj pres konferenciji Čelsija, jer se Arsenal i „plavci” sastaju u subotu u derbiju Premijer lige.

Bonus video: