Van Gal: Povreda Luka je grozna

4 komentar(a)
Luk Šou, Foto: Reuters
Luk Šou, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2015. 07:10h

Mančester junajted je na startu Lige šampiona poražen od PSV Ajndhovena (2:1), ali je neuspjeh ostao u sjenci teške povrede lijevog beka Luka Šoua.

Na njega je u 15. minutu meča nesmotreno startovao Ektor Moreno i sada mu predstoji duga pauza.

"Luk ima dvostruki prelom i noge. On je u bolnici, a tokom srijedi ili možda dan kasnije, biće prebačen u Englesku, a potom i operisan u Mančesteru. Sigurno da igrač PSV-a nije imao namjeru da ga povrijedi, ali to je bio žestok start sa obje noge. Ovo je grozno, svi smo uz Luka i pružićemo mu maksimalnu podršku tokom oporavka “, rekao je nakon meča vidno potrešen Luis van Gal, menadžer „crvenih đavola“.

Holanđanin je potvrdio da je pred 20-godišnjakon pauza od najmanje šest mjeseci.

"Nisam ljekar, ne mogu da kažem koliko će biti van terena. Prema onome što sam čuo od naših stručnjaka iz tima, poslije operacije će se oporavljati najmanje šest mjeseci. Međutim, kada su takve povrede u pitanju, nikada ne možete sa sigurnošću reći da li će oporavak trajati šest, sedam, osam mjeseci. Nadam se samo da ćemo ga gledati opet u dresu Mančester junajteda ove sezone“, objasnio je van Gal.

Sam fudbaler oglasio se putem društvenih mreža.

"Hvala vam svima za poruke podrške, riječima ne mogu opisati koliko mi ovo znači. Put do oporavka počinje sada, a vratiću se još jači“, napisao je Šou.

Za talentovanog fudbalera, ohrabrenje može da bude podatak da se njegov saigrač Antonio Valensija oporavio nakon pet mjeseci, pošto je slomio nogu u meču Lige šampiona protiv Rendžersa (2010. godine).

Bonus video: