Šokantan remi mlade reprezentacije protiv Malte

Tim Mojaša Radonjića je ovog puta neprijatno iznenadio protiv Malte i odigrao bez golova pod Goricom
17 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Filip Roganović
Luka Đorđević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.09.2015. 18:38h

Kvalifikacije su tek počele, a mlada reprezentacije Crne Gore više nema čemu da se nada. Sve su izabranici Mojaša Radonjića prosuli u samo četiri dana - nakon poraza u Moldaviji, stigao je šokantan remi sa Maltom (0:0).

Iako Maltežani više nisu totalni autsajderi evropskog fudbala, remi pod Goricom otkrio je sve limite i domete i domete ovog sastava.

"Kada odigrate 0:0 kući protiv selekcije kao što je Malta logično je da je to loš rezultat. Ipak, nemam šta da zamjerim igračima, imali su pravi pristup, trudili su se, napadali 90 minuta, ali nismo imali kvaliteta i mirnoće da postignemo gol", kazao je selektor Mojaš Radonjić,

Na pitanje da li je završeno sa visokim ambcijama u grupi, selektor mladih je odgovorio:

"Idemo redom, utakmicu po utakmicu, ako budemo u stanju da se borimo za vrh - borićemo se, ali će biti teško uključiti se u trku sa selekcijama kao što su Belgija i Češka, naročito nakon ova dva rezultata. Treba biti objektivan. Glavni cilj je da poslužimo A reprezentaciji, ako uz to dođe i rezultat, biće dobro".

Napadali je Crna Gora svih 90 minuta. Falilo je, međutim, kreacije na sredini, oštrine u napadu... Iz konstantnih napada stigla je gomila polušansi, ali nijedna prava, stopostotna prilika, što govori o nedostatku organizacije, kvaliteta u napadu...

Na kraju, selekcija Malte, koja za 80 minuta bukvalno nije prešla centar, mogla je i do pobjede kada je Ćezare izašao sam na golmana Kodrića, ali je slabo šutirao. Iznenadna prilika vjerovatno je posljedica igrača manje u polju, jer je Vujačić u 82. minutu dobio direktan crveni karton zbog udaranja Kamenculija.

Crna Gora je na startu uglavnom napadala sa lijeve strane, preko raspoloženog Marka Jankovića, koji je u uvodu meča dva puta zaprijetio udarcima iz daljine.

U 12. minutu "sokoli" su izveli prvu organizovanu akciju i stvorili prvu opipljivu situaciju - opet je centrirao Janković sa lijeve strane, Đorđević je odigrao lijepu povratnu loptu za Savićevića koji je pucao pravo u golmana Kremonu.

Janković je u 23. minutu umalo iznenadio gostujućeg golmana, koji je uz pomoć prečke odbio loptu u korner, nakon kojeg je priliku imao i Kukuličić.

U sličnom ritmu počeo je i nastavak, s tim što su naši fudbaleri još teže probijali posljednju liniju protivnika. U 57. minutu Vujačić pokušao glavom, dok Kukuličić koji minut kasnije nije iskoristio grešku štopera Kremone - pucao je pored gola.

Tražila se pobjeda, morao je Radonjić nešto da mijenja, iako nije imao prevelik izbor na klupi. Pola sata prije kraja ušao je Đuranović, koji je u 69. minutu dobro pokušao iz teške pozicije, ali nije pogodio metu...

U 72. minutu Crna Gora je bila možda i najbliža vođstvu, kada je Đorđević iz slobodnog udarca pogodio prečku. Minut po minut, napad po napad, prolazilo je vrijeme, ostali su samo stihijski pokušaji, na kraju i s igračem manje. I na kraju - velika šansa Malte, moglo je da bude i još gore od ovih očajnih 0:0...

Bonus video: