SA NAVIJAČIMA POLOŽILI CVIJEĆE ISPRED STADIONA

Pogledajte kako su fudbaleri Lestera odali poštu vlasniku kluba

Skaj je prenio da je fudbalerima Lestera ponuđeno savjetovalište usljed žalosti, pošto su se suočili sa smrću predsjednika kluba
80 pregleda 0 komentar(a)
Odavanje pošte predsjedniku Lestera, Foto: Beta-AP
Odavanje pošte predsjedniku Lestera, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 12.01.2019. 22:43h

Fudbaleri Lestera odali su danas poštu vlasniku kluba Višaju Šrivadanaprabi, koji je poginuo u padu helikoptera u blizini stadiona poslije utakmice sa Vest Hemom.

Šrivadanapraba i još četiri osobe poginule su u subotu uveče, kada se helikopter srušio na parkingu ispred stadiona King Pauer.

Golman Kasper Šmajhel i napadač Džejmi Vardi stajali su pored potpredsjednika kluba Ajavata Šrivadanaprabe, sina poginulog predsjednika, a tu je bio i ostatak ekipe, koji je zajedno sa brojnim navijačima položio cvijeće ispred stadiona.

Skaj je prenio da je fudbalerima Lestera ponuđeno savjetovalište usljed žalosti, pošto su se suočili sa smrću predsjednika kluba.

Ispred stadiona došli su i članovi porodice Šrivadanapraba, supruga Aimon i ćerka Voramas.

Cijela ekipa i stručni štab okupili su se jutros u trening centru, ali formalni trening nije održan. Neki od njih su posjetili fizioterapeuta, a ostali su pričali o uspomeni na čovjeka koga su zvali "šef".

Fudbaleri su samovoljno odlučili da u grupi dođu na stadion, da vide hiljade ostavljenih poruka, svijeća i buketa cvijeća i odaju poštu.

Klub poštuje svoje dužnosti poslodavca, pa su igrači obaviješteni da mogu da uzmu koliko god im je potrebno vremena da tuguju.

Igrači Lestera, kao i ostali bivši i sadašnji fudbaleri i sportski radnici, su na društvenim mrežama ostavljali poruke i odali poštu poginulom 60-godišnjem tajlandskom milijarderu.

Šrivadanapraba je kupio Lester u avgustu 2010. godine za 50 miliona dolara i manje od šest mjeseci kasnije postao je predsjednik kluba.

Pod njegovim vođstvom klub je 2014. godine ušao u Premijer ligu, a u sezoni 2015-2016 osvojio je šampionsku titulu, uprkos tome što su šanse bile 5.000:1.

Prema magazinu Forbs Lester sada vrijedi 476 miliona dolara.

Galerija