Real odgovorio istim iznosom na humanitarnu akciju Bajerna

I Real će nakon Bajerna pomoći izbjeglice pristigle u Evropu sa milion eura
1 komentar(a)
Borusija Dortmund, Foto: Facebook.com
Borusija Dortmund, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 05.09.2015. 16:29h

Bavarski fudbalski gigant bajern pomoći će izbjeglice koje su prethodnih dana preplavile Evropu sa milion eura. Osim toga, Bajern će organizovati fudbalski kamp za djecu izbjeglioca, u kojoj će osim hrane dobviti i fudbalsku opremu.

Bajern je donio i odluku da svaki igrač tog kluba u utakmici šampiponata protiv Augsburga izađe na teren sa po dvoje djece, jednim djetetom iz Njemačke i drugim iz zemalja pogođenih humanitarnom ili ratnom krizom.

"Klub je ove aktivnosti organizovao zbog svoje društvene odgovornosti", naglasio je predsjednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige.

A ni najveći svjetski klub ne želi da zaostaje u smislu društvene odgovornosti, pa će Real Madrid izbjeglice koji stignu u Španiju pomoći sa milion eura.

Predsjednik Real madrida, Florentino Peres je o načinima i mogućnosti pomoći već razgovarao sa premijerom Španije, Marijanom Rahojem.

Ipak, prvi klub koji je upozoravao na potrebu pomoći izbjkeglicama je dortmundska Borusija, čiji su navijači prošle godine razvili odgovarajući baner "Dobrodošle izbjeglice".

Bonus video: