Zeta protiv Dečića - neočekivani derbi

Rudar i Budućnost igraju u Pljevljima tradicionalni derbi, a Zeta i Dečić derbi po pozicijama na tabeli. Sutjeska sa Iskrom, Bokelj - Mladost
1 komentar(a)
Zeta, Foto: Luka Zeković
Zeta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.08.2015. 12:59h

Dva derbija - jedan tradicionalni, a jedan po pozicijama na tabeli - donosi 5. kolo Telekom 1. CFL, posljednje pred 14-dnevnu pauzu zbog obaveza reprezentacije.

Rudar danas u Pljevljima dočekuje Budućnost u utakmici koja je prvobitno planirana za nedjelju (igra se u subotu jer je RTCG odustao od prenosa), dok se u Golubovcima sastaju prvoplasirani i drugoplasirani - Zeta i Dečić.

Poslije dva neplanirano izgubljena boda protiv Iskre, Pljevljaci današnju utakmicu sa Podgoričanima dočekuje sa dodatnim teretom zvanim - imperativ pobjede.

"Optimista sam i mislim da ćemo slaviti, uprkos činjenici da Budućnost igra dobro na strani i da nas je u prošlosti češće pobjeđivala pod Golubinjom nego pod Goricom. Recept je svakako u veznom redu i ofanzivi gdje je neophodno više kreacije i konkretnosti. Očekujem zanimljiv i kvalitetan derbi i, naravno, našu pobjedu za povratak dobrog raspoloženja i miran odlazak na dvonedjeljnu pauzu", optimista je pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

I Budućnost ima manje bodova nego što je planirala, i to zbog lošeg učinka na domaćem terenu (bod od mogućih šest). U gostima, izabranici Miodraga Vukotića na početku ove sezone ne griješe (obje pobjede, gol-razlika 6:0), a reputaciju dobre gostujuće ekipe „plavi” će pokušati da opravdaju i na terenu šampiona.

"Rudar je favorit - u pitanju je šampion, koji se dodatno pojačao, uz to igra kod kuće. Ipak, sve će morati da opravda na terenu, jer i mi imamo svoje adute", kazao je Andrija Vukčević, lijevi spoljni Budućnosti.

Kada se Zeta prošle sezone borila za opstanak, a Dečić igrao Drugu ligu, malo je ko mogao da pretpostavi da će se dva tima na početku nove sezone u direktnom duelu boriti za prvo mjesto u eliti.

"Želimo tri boda i prvo mjesto pred pauzu, iako nam neće biti lako, dočekujemo tim koji je dobio tri od četiri meča do sada", poruka je napadača Zete Miljana Vlaisavljevića.

Trener Viktor Trenevski lansirao je Dečić, koji nikad nije bio tako visoko na prvoligaškoj tabeli.

"Svjesni smo da i dalje imamo puno mana, koje kompenzujemo borbenošću i timskim duhom. Nadam se da ćemo i protiv Zete imati takav pristup", ističe Trenevski.

I Tuzani imaju maksimalan učinak u gostima - obje pobjede, što će biti na ozbiljnom testu u Golubovcima.

Sutjeska kraj Bistrice dočekuje Iskru i ima dobru priliku da upiše prvu pobjedu na svom terenu, gdje je ove sezone doživjela oba poraza.

Trećeplasirani Bokelj čeka Mladost, koja će pokušati da prekine seriju od dva vezana poraza.

Na Cetinju igraju Lovćen i Grbalj, dok je jadranski derbi Petrovac - Mornar na programu u nedjelju veče pod reflektorima.

Bonus video: