Zeta u vrhu nakon sedam godina

0 komentar(a)
Zeta, Foto: Luka Zeković
Zeta, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 23.08.2015. 13:10h

Ekipa Miodraga Martaća savladala je Mladost - jedinu ekipu koja je do juče imala maksimalan učinak - i pridružila se na prvom mjestu Bokelju i Rudaru, koji takođe imaju po sedam bodova.

"Prezadovoljan sam, naravno, nije lako pobijediti Mladost. Zasada ide dobro, vjerujem da ćemo kroz naredne mečeve ispravljati greške, kojih svakako ima", prokomentarisao je Martać poslije meča.

Loše prvo poluvrijeme - bez kvaliteta i ikakve dopadljivosti u igri, u nastavku se pretvorilo u zanimljiv duel.

Tome je kumovao gol Zete, ispostavilo se odlučujući, čim je počelo drugo poluvrijeme - napadač domaćih Bjedov, koji je još u 6. minutu pogodio prečku, odlično je reagovao nakon centaršuta Klikovca i glavom proslijedio loptu u mrežu.

Pogodak je izbacio utakmicu iz težišta i rasplamsao strasti na terenu.

Mladost je jurnula po izjednačenje, a od 56. minuta morala je to da radi sa desetoricom - nekadašnji igrač Zete Miloš M. Radulović rukom je u trku zakačio Aleksandra Trišovića, možda nehotično, ali svakako neoprezno, što je po sudiji Šćepanoviću bilo za crveni karton.

Gosti su morali da nastave sa napadima, što je otvorilo veliki prostor Zeti da iz kontranapada postigne drugi gol. Velike šanse imali su Klikovac i Bjedov, obojica u istom napadu, ali je Mileta Radulović odbranio i jednom i drugom.

"Lako smo stvarali šanse, a lako ih i promašivali, poslije čega smo bez potrebe ušli u nervoznu igru. Igračima, ipak, sve čestititke, pobijedili su vrlo teškog protivnika, koji je prijetio čak i sa igračem manje", dodao je Martać.

Nije Mladost bila inferiorna, iako brojčano oslabljena. Momci Nikole Rakojevića pokušali su svim silama da izjednače, naročito u periodu između 60. i 75. minuta, ali osim sjajnog slobodnjaka rezerviste Rudovića, te prije toga, polušanse Pejovića, nisu previše opteretili gol Velimirovića.

"Prvi poraz, možda je i dobro što je došao u 3. kolu, da se malo ohladimo, opametimo i uvidimo gdje griješimo. Potrošeni smo još od evropskih mečeva, ali idemo dalje, moramo da otklanjamo greške, danas smo puno lutali u igri, jednostavne situacije rješavali komplikovano, dozvolili Zeti da se razmaše. Desila se i glupost našeg fudbalera, ali tek treba da vidimo na snimku šta je zaista bilo", kazao je Rakojević.

Liga se nastavlja već u srijedu, Zeta gostuje Mornaru, Mladost dočekuje Petrovac.

Bonus video: