Marković u foto-finišu lansirao Pljevljake

0 komentar(a)
Ivan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ivan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.08.2015. 13:08h

Na isti način na koji su izgubili dva boda protiv Mornara u prvom kolu, Pljevljaci su došli do pobjede protiv Grblja (2:1).

U četvrtom minutu sudijske nadoknade rezervista Marković je glavom skrenuo loptu u mrežu za potpuni preokret, pobjedu i veliko slavlje aktuelnog šampiona.

"U prvom kolu protiv Mornara izgubili smo bodove u sudijskoj nadokandi, sada smo ih dobili, to je fudbal. Kada imate želju i volju neke stvari se vraćaju. Znali smo da će biti teško protiv Grblja koji nam je tradicionalno neugodan protivnik i koga teško pobjeđujemo u Pljevljima. Nakon grešaka u prvom poluvremenu primili smo gol iz penala, ali smo u nastavku odigrali mnogo bolje, rizikovali smo, ali smo došli do bodova", kazao je Mirko Marić, trener Rudara.

Pljevljaci su odigrali dva različita poluvremena. Grbalj ima za čim da žali jer je do 72. minuta imao tri boda u džepu, a u sudijskoj nadokandi izgubio i bod.

Prvo poluvrijeme nije bilo sadržajno. Istina, Rudar je imao tri prilike za gol, prvu Brnović u 11. minutu, kada je bio sam ispred golmana Spasojevića, zatim Knežević u 27. i ponovo Brnović kada je promašio loptu na tri metra od prazne mreže.

Grbalj je poveo dva minuta poslije toga. Mladi Kopitović bio je bolji u skoku od Đurića i prebacio loptu glavom do Vukčevića, koga je u šesnaestercu strušio Živković. Golman Radanović odbranio je šut Vukčevića s bijele tačke, ali su igrači Rudara stajali kao ukopani, lopta se vratila do Vukčevića, koji je iz drugog pokušaja bio precizan.

Marić je u drugom poluvrmenu sve karte bacio na napad, a ataci su se isplatili u 72. minutu, kada je nakon centaršuta Božovića glavom zatresao mrežu Knežević. U trećem minutu nadoknade, Božović je izveo slobodan udarac, sa 18 metara, a golman Spasojević krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Udarac iz ugla izveo je Vlahović, a nisku loptu na prvoj stativi glavom je zakačio rezervista Marković, zatresao mrežu i donio tri boda svom timu.

"Naravno da mi je krivo što smo izgubili bod u posljednjim sekundama utakmice, ali iz ovoga moramo da izvučemo pouku. Izgubili smo od šampiona, od sjajne ekipe i naša igra daje nam nadu da ćemo u narednim utakmicama postizati bolje rezultatae. Odigrali smo dobro u prvom poluvremenu, neustralisali Vlahovića i Sopa, ali u nastavku jednostavno nismo izdržali ofanzivu Rudara i domaćinu čestitam na pobjedi", kazao je Bogdan Korak, trener Grblja.

Grbljani nemaju ni bod nakon prva tri kola, a šansu da se pomjere sa nule imaju u srijedu, kada dočekuju Sutjesku.

Bonus video: