Atletiko pobjedom počeo sezonu, Savić ostao na klupi

0 komentar(a)
Grizman, Foto: Reuters
Grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2015. 21:19h

Jedino sa čime Dijego Simeone može da bude zadovoljan poslije meča kod kuće sa Las Palmasom jeste što je njegov Atletiko protiv novajlije u ligi osvojio tri boda na startu šampionata.

Međutim, ukoliko Madriđani žele da konkurišu komšijama iz Reala i zvijezdama Barselone u borbi za titulu, moraće da igraju neuporedivo bolje, počev već od narednog kola i gostovanja Sevilji.

Atletiku je za pobjedu bio dovoljan gol Antoana Grizmana u 16. minutu iz slobodnog udarca i uz puno sreće, jer je njegov šut zakačio živi zid protivnika i prevario golmana Raula.

Las Palmas je u drugom poluvremenu imao dvije velike prilike da izjednači, jednom je lopta okrznula prečku, a drugi put je majstorski intervenisao golman „kolćonerosa” Jan Oblak.

"Kontrolisali smo utakmicu, naročito u prvom poluvremenu, mogli smo da damo još neki gol. U nastavku smo imali malo problema sa Las Palmasom, ali smo sačuvali mrežu. Ovo je ipak prva utakmica nakon pripremnog perioda, noge su još teške, igraćemo sve bolje i bolje", kazao je povratnik u tim Atletika, brazilski bek Filipe Luiz.

Crnogorski defanzivac Stefan Savić još će malo pričekati na zvanični debi u crveno-bijelom dresu, jer je danas ostao na klupi - trener Dijego Simeone dao je prednost starosjediocima Hose Mariji Himenesu i Dijegu Godinu, koji čine tandem štopera urugvajske reprezentacije.

Primera u najsjajnijem mogućem obliku kreće sjutra - Barselona u 18.30 gostuje Atletik Bilbaou u Baskiji, dok dva sata kasnije Real igra sa novajlijom Sportingom u Hihonu.

Rezultati

Deportivo - Real Sosijedad 0:0

Espanjol - Hetafe 1:0 (Sevilja 3)

Atletiko Madrid - Las Palmas 1:0 (Grizman 16)

Rajo Valjekano - Valensija 0:0

Petak

Malaga - Sevilja 0:0

Nedjelja

Atletik Bilbao - Barselona (18.30)

Sporting - Real Madrid (20.30)

Levante - Selta (22)

Betis - Viljareal (22.30)

Ponedjeljak

Granada - Eibar (20.30)

Bonus video: