ESPN: Džeko od ponedjeljka u Romi

0 komentar(a)
Edin Džeko, Foto: Reuters
Edin Džeko, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2015. 17:36h

"Vučica" bi, konaćno, mogla da dovede napadača od klase - Edin Džeko bi u ponedjeljak trebao da doputuje u Rim, prođe medicinske preglede, a nakon toga i potpiše ugovor sa Romom, objavio je ESPN, a vijest su prenijeli i italijanski mediji.

Mančester siti je, navodno, pristao da smanji svoje zahtjeve i da Džeka Romi proda za 23 miliona eura, a ne za 30 koliko je engleski klub prvobitno tražio.

Roma je željela da za taj transfer izdvoji 18 miliona eura, maksimum 20 uz bonuse, ali je, navodno, pristala na 23 miliona, plus bonuse.

Roma i Džeko su, prema navodima medija u Italiji, još prije nekoliko nedjelja dogovorili detalje ugovora, a napadač se i prigovorio Sitiju jer je tražio previše novca za njegovu prodaju.

Interesantno, na vijest o prelasku u Romu koju je na Tviteru objavio "Bihfootball", Džeko je retvitovao preko svog Tviter profila. Međutim, nakon nekoliko minuta je njegov retvit uklonjen, ali kasno, jer je već obišao obišao fudbalsku Evropu.

Na današnjoj prijateljskoj utakmici Sitija u Štutgarta, koju su Njemci dobili 4:2, Manuel Pelegrini je Džeka uveo u igru tek u 75. minutu, na 4:0 za Štutgart. Džeko je uspio u 89. minutu da se upiše u strijelce, kada je na asistenciju Sterlinga postavio konačnih 2:4...

Bosanskohercegovački fudbaler je prošle sezone u Premijer ligi u startnih 11 bio samo 12 puta, a postigao je četiri gola.

Kejta: Roma će biti bolja nego prošle sezone

Fudbaler Rome Sejdu Kejta rekao je danas da njegova ekipa u predstojeću sezonu ulazi sa ciljem da osvoji neki trofej.

"Mi smo tim koji ima ambiciju da osvoji neki trofej, bilo da je to u Seriji A ili Kupu. Jasno je da je Juventus favort za Skudeto, ali mi imamo tim koji može da bude još bolji nego prošle sezone", rekao je Kejta za španske medije.

Roma je prošlu sezonu završila na drugom mjestu na tabeli Serije A, iza Juventusa.

"Imali smo dobru sezonu, završili smo na drugom mjestu i pored veoma teškog perioda u finišu šampionata. Na kraju, vjerujem da je sezona bila dobra jer smo završili iza Juventusa koji je igrao finale Lige šampiona", naveo je Kejta.

Bonus video: