Đurđevac: Teška grupa

"Na prvi pogled čini se da je grupa neatraktivna jer nema selekcija iz samog vrha evropskog fubdala. Ipak, dobili smo teške protivnike, veoma jake reprezentacije. Nismo imali sreće prilikom izvlačenja protivnika iz posljednja dva šešira", kazao je Đurđevac
14 komentar(a)
momir đurđevac, Foto: Savo Prelević
momir đurđevac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2015. 20:03h

Generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac, koji je zajedno sa trenerom golmana reprezentacije Dragojem Lekovićem i rukovodiocem međunarodnog odjeljenja FSCG Milovanom Đukanovićem, prisustvovao žrijebu u Nacionalnom kongresnom centru Konstantin palas Sankt Peterburgu, smatra da je naš tim dobio grupu sa jakim protivnicima koja na prvi pogled nije atraktivna.

Rivali Crne Gore u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji biće Rumunija, Danska, Poljska, Jermenija i Kazahstan.

"Dobili smo tešku grupu na današnjem žrijebu. Na prvi pogled čini se da je grupa neatraktivna jer nema selekcija iz samog vrha evropskog fudbala. Ipak, dobili smo teške protivnike, veoma jake reprezentacije. Nismo imali sreće prilikom izvlačenja protivnika iz posljednja dva šešira. Iz petog šešira dobili smo Jermeniju koja je izuzetno jaka, što je najbolje osjetila selekcija Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo... Kazahstan je najjača selekcija iz šestog šešira, a otežavajuću okolnost svakako pričinjava i ogromna udaljenost između dvije zemlje. Protivnici koje smo dobili iz prva tri šešira imaju veoma jake i kvalitetne selekcije, ali vjerujem da možemo da se nosimo sa njima. To su, uostalom, pokazale i utakmice koje smo odigrali sa reprezentacijama Danske i Poljske. Sve u svemu, mogli smo da prođemo i bolje i gore", kazao je Đurđevac za sajt FSCG.

Đurđevac je dodao da naša delegacija ima samo jednu želju pred utvrđivanje rasporeda kvalifikcija koje je zakazano za sjutra.

"Sjutra u 12.00 časova FIFA će podijeliti tačan raspored kvalifikacija svim selekcijama. Ono što nam je želja prije određivanja rasporeda jeste da zbog velike udaljenosti i vremenske razlike duel sa Kazahstanom dobijemo u terminu u kojem će se igrati samo jedna utakmica. Nakon što dobijemo raspored moći ćemo da počnemo sa planiranjem svega što je bitno za start kvalifikacija koji nas očekuje u septembru naredne godine, dodao je Đurđevac.

Bonus video: