Traži se novi šampion, početak u znaku derbija u Rimu

Drugo po rejtingu evropsko takmičenje dobiće novog pobjednika, jer aktuelni prvak, Atletiko Madrid, igra eliminacionu fazu Lige šampiona
601 pregleda 0 komentar(a)
Adam Marušić, Foto: AP
Adam Marušić, Foto: AP

Minutom ćutanja zbog tragično stradalog Emilijana Saledanas će početi 15 utakmica 1/16 finala Lige Evrope, pošto je premijerna utakmica nokaut faze odigarna u Istanbulu pobjedom Fenerbahčea nad Zenitom (1:0).

Drugo po rejtingu evropsko takmičenje dobiće novog pobjednika, jer aktuelni prvak, Atletiko Madrid, igra eliminacionu fazu Lige šampiona

Posljednji od klubova koji je osvojio Ligu Evrope, a nastupa u ovoj sezoni, je španska Sevilja, koja je slavila u finalima 2014, 2015. i 2016. godine.

Upravo će Sevilja biti akter jednog od najintersantnijih duela, pošto gostuje Laciju na “Olimpiku”.

Boje italijanskog kluba braniće crnogorski reprezentativac Adam Marušić, a “nebesko-plavi” su u sjajnoj formi nakon što su eliminisali Inter u četvrtfinalu Kupa Italije, održali 75-minutnu fudbalsku lekciju Juventusu (ipak su poraženi, 1:2), te savladali Empoli u Seriji A.

Inter, s druge strane, gostuje bečkom Rapidu sa burom u svlačionici, a dojučerašnji kapiten Mauro Ikardi, kome je oduzeta traka, neće biti u timu. Razlog - neslaganje sa upravom kluba oko novog ugovora. Slovenački golman Samir Handanović će nositi traku.

Čast ex-Yu prostora braniće Dinamo Zagreb, koji gostuje Plzenju.

U terminu od 18.55 sati, osim duela na Olimpiku, najviše pažnje privlače utakmice Galatasaraj - Benfika i Olimpijakos - Dinamo Kijev, a od 21 sat Seltik - Valensija i Šahtjor - Ajntraht.

Uz Ajntraht, svih šest pobjeda u grupi imao je još samo Salcburg, koji gostuje Klub Brižu.

Arsenal je favorit na gostovanju BATE Borisovu a Čelsi Malmeu.

Bonus video: