Švajni: Van Gal nije bio presudan u mom dolasku

“Poznajem Van Gala, pa je i to djelimično uticalo na odluku da dođem, ali nije bio ključan faktor... Ne radi se o njemu, već o klubu, velikom klubu sa ogromnom tradicijom", rekao je Švajnštajger
2 komentar(a)
Bastijan Švajnštajger, Foto: Reuters
Bastijan Švajnštajger, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2015. 14:19h

Novi fudbaler Mančester junajteda Bastijan Švajnštajger rekao je da menadžer Luj van Gal nije imao veliki uticaj na njegovu odluku da se pridruži engleskom premijerligašu i dodao da su problemi s povredama iza njega.

“Poznajem Van Gala, pa je i to djelimično uticalo na odluku da dođem, ali nije bio ključan faktor... Ne radi se o njemu, već o klubu, velikom klubu sa ogromnom tradicijom. Mislim da sa ovako kvalitetnim timom možemo do titule. Jedva čekam taj trenutak, da osvojimo titulu za klub i fenomenalne navijače", rekao je Švajnštajeger.

Švajnštajger je potpisao trogodišnji ugovor sa Mančesterom. Ovaj 30-godišnji vezni igrač je proveo 17 godina u Bajernu, sa kojim je osvojio osam titula prvaka Njemačke i Ligu šampiona, između ostalih brojnih trofeja.

"Imao sam težak nastup na Svjetskom prvenstvu, poslije čega sam bio povrijeđen, čini mi se, sve do kraja oktobra... Sada je sve u redu, problemi s povredom su iza mene. Veoma sam srećan zbog toga što sam ovdje i daću sve od sebe za Mančester junajted", kazao je on.

Švajnštajger je prvi Njemac koji će nastupati u Mančester junajtedu.

"Sjajan je osjećaj. To je velika čast za mene. Kao što sam već rekao, trudiću se da pružim maksimum za ovaj klub", dodao je on.

Bonus video: