Poketino: Mesi je mogao da završi u Espanjolu

"Možda bi danas Mesi bio najveća zvijezda Espanjola, a Espanjol bi bio Barselona", kazao je Poketino.
278 pregleda 1 komentar(a)
Maurisio Poketino, Foto: Reuters
Maurisio Poketino, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.10.2018. 08:29h

Argentinac Lionel Mesi lako je mogao da završi u Espanjolu, kazao je menadžer Totenhema, Maurisio Poketino.

Totenhem sjutra veče na Vembliju dočekuje Barselonu u okviru drugog kola Lige šampiona, a Poketino je, pričajući o tom meču, dio izlaganja posvetio i Mesiju.

"Za njega sam prvi put čuo dok sam bio u Espanjolu. Omaleni momak koji igra u Barseloninoj akademiji. Mesi je iz Argentine u Barselonu došao sa 13 godina. Čuo sam tada i da je bio veoma blizu dolaska u Espanjol. Veoma blizu, one godine kada je Barselona na Žoan Gamper kupu igrala protiv Kapelovog Juventusa. Fabio Kapelo ga je tada toliko nahvalio, da su riješili da ga zadrže u Barseloni", prisjetio se Poketino, prenosi britanski Telegraf.

Argentinski stručnjak je u sezoni 2004/2005 igrao za Espanjol, da bi od 2009. do 2012. bio trener tog kluba.

"Možda bi danas Mesi bio najveća zvijezda Espanjola, a Espanjol bi bio Barselona. Mi bismo bili saigrači, a ja bih mu sada možda bio trener", kazao je Poketino.

Mesi je u Barseloni postao jedan od najboljih igrača svih vremena. Za "blaugranu" je debitovao 2004. upravo protiv Espanjola.

"Bio je samo još jedan proizvod akademije Barselone. Tako je bilo i sa Ćavijem, Inijestom i Ivanom de la Penjom. Zapravo ne, kada je De la Penja debitovao 1995. godine bila je eksplozija oduševljenja. Sjećam se da je Ronaldo rekao kako je to najbolji fudbaler kojeg je vidio u životu i sa kojim je igrao", rekao je Poketino.

Bonus video: