Firmino potpisao za Liverpul, Hofenhajmu 40 miliona

Ovo je drugi najveći transfer u istoriji velikana sa „Enfild rouda“, nakon što je prije četiri godine za skoro 50 miliona eura kupio Endija Kerola iz Njukasla
0 komentar(a)
Roberto Firmino Klaudio Bravo, Foto: Reuters
Roberto Firmino Klaudio Bravo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.06.2015. 08:53h

Liverpul je pobijedio Mančester junajted na tržištu i doveo napadača - novi igrač "redsa" je Roberto Firmino, dosadašnji član Hofenhajma.

Brazilac će potpisati ugovor čim završi Kopa Amerika, a Liverpul je za ovaj transfer morao dobro da zavuče ruku u džep, jer će Njemcima platiti čak 40 miliona eura.

Ovo je drugi najveći transfer u istoriji velikana sa "Enfild rouda", nakon što je prije četiri godine za skoro 50 miliona eura kupio Endija Kerola iz Njukasla. Navijači se samo nadaju da Firmino neće biti promašaj kao visoki napadač kojem je nakon Liverpula karijera otišla nizbrdo.

Firmino ima 23 godine, dokazao se godinama unazad u Bundes ligi (dao je 47 golova na 151 utakmici) i nema sumnje da je Liverpul doveo igrača koji bi mogao da napravi razliku.

Liverpul su prije Firmina pojačali napadač iz Barnlija Dani Ings, Džejms Milner iz Mančester sitija, golman Adam Bogdan i defanzivac Džo Gomes.

A Hofehajm je pokazao da zna da posluje, jer je ovog igrača u decembru 2010. godine doeo za svega četiri miliona iz brazilskog Figeirensea.

Do kraja prelaznog roka će pokušati da angažuje i Matea Kovačića, a postoje realne šanse da proda Rahima Sterlinga za kojeg je zainteresovan Siti.

"Građani" su već dobili negativan odgovor na dvije ponude, a treća iznosi oko 50 miliona funti (miliona eura), pa je sada na potezu Brendan Rodžers.

Bonus video: