Vukan Savićević donio trijumf protiv Moldavije

Po igri i šansama - moglo je ubjedljivije, ali je i minimalac sasvim dovoljan ako se zna da su Moldavci mogli da izjednače iz jedne jedine šanse na meču
8 komentar(a)
Vukan Savićević, Foto: Savo Prelević
Vukan Savićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.06.2015. 20:50h

Mlada reprezentacija Crne Gore pobjedom je počela novi ciklus kvalifikacija - pod Goricom je, na oficijelnom debiju Mojaša Radonjića, savladana Moldavija sa 1:0 golom Vukana Savićevića u finišu prvog poluvremena.

Po igri i šansama - moglo je ubjedljivije, ali je i minimalac sasvim dovoljan ako se zna da su Moldavci mogli da izjednače iz jedne jedine šanse na meču...

"Držali smo ritam, imali koncentraciju i mirnoću, da je bila bolja završnica, dali bismo još neki gol", prokomentarisao je Radonjić nakon meča.

Od starta je njegova ekipa počela da opsijeda gol Moldavaca, koji se u prvih sedam minuta bukvalno nisu sastavili sa loptom.

Mogla je Crna Gora u uvodu meča da povede iz prekida - sjajan pokušaj Jankovića, pa njegov centaršut iz kojeg je dobru šansu imao Kopitović - ali se do gola moralom težim putem, kroz igru, protiv jako povučenog protivnika.

Pepić, Janković, Savićević napravili su trougao na sredini oko kojeg se vrtjela igra, bekovi Raspopović i Tučević ubacivali su se visoko, čak su se i napadači Boljević i Đorđević izvlačili kako bi pomogli u organizaciji igre.

Totalna dominacija, gol se tražio na sve načine - kroz sredinu, po bokovima, šutevima iz daljine... U pojedinim momentima meča Radonjićeve momke izdavalo je strpljenje, poletjele su i netipične duge lopte, ali šanse su, ipak, dolazile...

Đorđević je promašio glavom u 25. minutu nakon centaršuta Tučevića, fudbalera Grblja koji se samo minut kasnije pokazao da nema dobru samo lijevu nogu - njegova „bomba” desnicom završila je preko gola.

Savićević je u 28. minutu imao zicer, izašao je sam na golmana nakon pasa Đorđevića (odbranio Buga) što je, ispostavilo se, bila uvertira za vodeći gol.

Igrao se 40. minut - duga lopta Vujačića, prijem u trku i šut Boljevića, te realizacija Savićevića, koji je natrčao na odbijenu loptu - 1:0 za Crnu Goru. I u nastavku je Crna Gora bila bolja.

I, umjesto drugog gola, ležernost je umalo plaćena, Moldavci su u 72. minutu bili blizu izjednačenja iz jedinog pravog izleta u naš šesnaesterac. Tučević je klizećim startom u posljednjem sekundu spriječio Kjofua da pogodi...

Bonus video: