Real na 87 minuta od najveće golgeterske "suše" u klupskoj istoriji

Sevilja, moskovski CSKA i Alaveš ostavili su Madriđane bez bodova, a tim Đulena Lopetegija nije uspio pogoditi mrežu ni u remiju sa gradskim rivalom Atletikom
0 komentar(a)
Karim Benzema, Foto: Reuters
Karim Benzema, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2018. 08:05h

Real Madrid pod hitno mora pronaći formu - "kraljevski klub" već je četiri meča bez pobjede i postignutog gola, uz tri poraza u tim susretima.

Sevilja, moskovski CSKA i Alaveš ostavili su Madriđane bez bodova, a tim Đulena Lopetegija nije uspio pogoditi mrežu ni u remiju sa gradskim rivalom Atletikom.

Od posljednjeg gola Reala protiv Espanjola prošlo je čak 409 minuta i to je drugi najgori niz velikana u istoriji, piše Marka.

Najveću "sušu" pred protivničkim golom Madriđani su doživjeli u sezoni 1984/85. kada čak 496 minuta nisu bili u stanju da pogode mrežu. Lopetegijev tim sada svega 87 minuta dijeli od neslavnog rekorda.

Garet Bejl i Karim Benzema su najbolji primjer golgeterske krize u timu, Velšanin je posljednji put bio strijelac u prvenstvu početkom septembra protiv Leganjesa, dok je posljednji put zatresao mrežu u Ligi šampiona protiv Rome. Benzema je dvaput postigao po dva gola, ali je takođe posljednji put zatresao mrežu u Primeri protiv Leganjesa.

Sergio Asensio je svega jednom pogodio mrežu protivnika, baš kao i Marijano.

Sredina terena se takođe pokazala neefikasnom, a Isko je trenutno van terena.

Luka Modrić, Toni Kros i Kazemiro, osim što nisu postigli niti jedan gol, takođe nisu bili ni kreativni u stvaranju šansi za saigrače.

Madriđani su se u sezoni 1984/85, kada su zabilježili najgori skor, već bili oprostili od titule, i odigrali pet mečeva bez pogotka, iako su imali igrače poput Santiljane, Valdana i mladog Emilija Butragenja.

Bonus video: