Drobnjak: Dobra provjera u Danskoj, povrede Baše i Jovetića nisu ozbiljne

"Jovetić je osjetio bol u prednjoj loži, koji nije bio veliki. Sjutra će na snimanje i znaćemo na čemu smo. Baša je dobio udarac, istrčao je prvo poluvrijeme, i nismo htjeli više da rizikujemo. Da je to bila Švedska on bi sigurno nastavio da igra", rekao je Drobnjak
77 pregleda 7 komentar(a)
Kašćelan, Foto: Beta-AP
Kašćelan, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.06.2015. 18:29h

Crna Gora je odradila ono što je planirala u duelu sa Danskom u Viborgu, ocjena je Anta Drobnjaka, pomoćnika selektora Branka Brnovića.

"Željeli smo prije svega da odigramo utakmicu sa ekipom sličnog mentaliteta kao što je Švedska, gdje su slični klimatski uslovi kao nas čeka u Stokholmu. Htjeli smo da vidimo koliko ko može, da damo šansu igračima koji su malo igrali i onima koji nisu igrali. Naravno, uz sve to se gleda i rezultat, ali on je bio u drugom planu. Međutim, mogli smo da dođemo i do dobrog ishoda. Zadovoljni smo, jer smo vidjeli dosta dobrih stvari, ali i onih manjkavih, koje treba da popravimo do duela sa Švedskom", rekao je Drobnjak na brifingu.

Problem je, kao i do sada, izostanak velikog broja igrača.

"Mi nismo ekipa koja sebi može da dozvoli da igra bez nekoliko ključnih igrača - bez Mirka Vučinića, a u drugom poluvremenu i bez Stevana Jovetića i Marka Baše. Na poluvremenu je bilo dosta igrača koji su tražili izmjenu, ali smo odugovlačili sa tim, kako ne bismo sve izmjene iskoristili. Ali, i to smo brzo uradili. Nije lako zamijeniti šest igrača i onda nastaviti da igraš i tehnički i taktički kako si zamislio. Neki igrači su se nametnuli, kod nekih to nije išlo kako treba, što će nam pomoći u sastavljanju tima protiv Švedske'', kazao je Drobnjak.

Povrede Jovetića i Baše nisu toliko ozbiljne, ali je pitanje da li će napadač Mančester sitija biti spreman za Šveđane.

''Jovetić je osjetio bol u prednjoj loži, koji nije bio veliki. On je i ranije imao problema sa tom povredom. Sjutra će na snimanje i znaćemo na čemu smo. U svakom slučaju, danas nije predviđeno da trenira, kao i veliki broj igrača. Baša je dobio udarac, istrčao je prvo poluvrijeme, i nismo htjeli više da rizikujemo. Da je to bila Švedska on bi sigurno nastavio da igra.

Crna Gora je u Danskoj lansirala četiri debitanta - Stefana Mugošu, Estebana Saveljića, Vladimira Boljevića i Marka Vukčevića.

''Mugoša je odradio jako korektnu utakmicu. Naročito defanzivno - dosta je pomagao odbrani, dosta je trčao. Možemo reći da se i on polako nameće. Saveljić je imao nekoliko dobrih intervencija. Kao što znate, ima jezičku barijeru. Zatim, vremenski uslovi, prilagođavanje... Zadovoljni smo kako je odigrao 45 minuta. Rano je prognozirati za jedno poluvrijeme, ali je neko na koga se u budućnosti može računati. Trenutno je konkurencija na toj poziciji izuzetno jaka. Ali, na njemu je da radi''.

Švedska je, međutim, za pet dana. Vremena je sve manje.

"Što se tiče Švedske, svi smo optimisti i to niko ne može da nam zabrani. I mislim da se ne treba baviti ovim poslom ako nisi optimista. Ovo su sve realne stvari. Vidjeli ste u našoj grupi da je bilo dosta neriješenih rezultata i iznenađenja. Dešavaju se loši dani kao što se nama desio u Lihtenštajnu. Ali, to je sve fudbal. Uzimaju se bodovi sa svih strana. Ima još dosta da se igra. Ovo je jedna od prepreka koju treba da prođemo, možda i najbitnija da bismo ostali u trci za Euro. Ništa ne može na silu. Bitno je da se ima volje i da se da maksimum. Da budemo hrabri, a sreća prati hrabre, i možemo do dobrog rezultata'', kazao je Drobnjak.

Bonus video: