Anćelotijeva desna ruka vodi Derbi kaunti ka Premijer ligi

Na klupi je naslijedio nekadašnjeg selektora Engleske Stiva Meklarena, koji je imao još jednu baksuznu sezonu, pošto je u posljednjem kolu Čempionšipa ostao bez mjesta u baražu za Premijer ligu
0 komentar(a)
Pol Klement, Foto: Www.dcfc.co.uk
Pol Klement, Foto: Www.dcfc.co.uk
Ažurirano: 01.06.2015. 08:28h

Karlo Anćeloti je najavio da će odmoriti godinu nakon otkaza u Real Madridu, ali je njegov najbliži saradnik našao posao.

Pol Klement, 43-godišnji Englez koji je bio prvi asistent slavnom Italijanu u Čelziju, Pari Sen Žermenu i Realu postavljen je za menadžera Derbi kauntija, a potpisao je trogodišnji ugovor.

Na klupi je naslijedio nekadašnjeg selektora Engleske Stiva Meklarena, koji je imao još jednu baksuznu sezonu, pošto je u posljednjem kolu Čempionšipa ostao bez mjesta u baražu za Premijer ligu.

"Pol Klement je jedan od najtraženijih trenera u svjetskom fudbalu i oduševljen sam što je pristao da dođe u Derbi kaunti. Veoma je poštovan, ima sjajne veze u fudbalu i nevjerovatno iskustvo iz nekih od najvećih klubova u Evropi", rekao je predsjednik "ovnova" Sem Raš.

Klement će, zanimljivo, biti drugi pomoćni trener Reala koji je postao menadžer u drugom rangu engleskog fudbala.

Prije njega je na Ostrvo došao nekadašnji asistetnt Žozea Murinja, Aitor Karanka, čiji je Midlsbrou izgubio od Noriča u finalu plej-ofa na "Vembliju".

"Ovo je veliki klub, sa ogromnom bazom navijača i sjajnim uslovima za rad, koji zaslužuje uspjehe. Razgovarao sam sa Semom Rašom i vlasnicima i vjerujem da dijelimo istu želju - da Derbi ponovo bude premijerligaški klub", rekao je Klement, kojem je ovo prvi samostalni trenerski posao.

Bonus video: