„Rudari” spremaju šampionsku feštu

U fudbalu su čuda moguća, ali čini se da je danas iznenađenje isključeno: Rudar će pobjedom nad Beranama osvojiti drugu titulu
0 komentar(a)
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.05.2015. 12:22h

Deveto izdanje Telekom 1. CFL danas će dobiti šampiona, vjerovatno novog - fudbalerima Rudara potrebna je pobjeda protiv novog drugoligaša, ekipe Berana, pa da pod Golubinju donesu drugu titulu, prvu od 2010. godine.

U fudbalu su čuda moguća, dešavaju se širom Evrope gotovo svakog vikenda, ali u crnogorskom šampionatu, makar do sada, nije viđeno iznenađenje ni približno takvih razmjera.

Drugim riječima, ekipi Sutjeske, koja je dva puta zaredom osvajala titulu, potrebno je „osmo svjetsko čudo” pa da danas, nakon meča sa Bokeljom, sačuvaju šampionski tron.

Pljevljaci ozbiljni pred promociju

Fudbalerima Rudara je, dakle, ostalo još da naprave posljednji korak, pa da proslave osvajanje šampionske titule. Možda taj korak u današnjem slučaju i nije najteži, ali u pljevaljskom prvoligašu razmišljaju drugačije, pa će protiv Beranaca, uprkos njihovim slabim rezultatima i selidbi u Drugu ligu, biti maksimalno ozbiljni kako bi preduprijedili bilo kakvo neprijatno iznenađenje.

"Ostalo je da i ovih 90 najvažnijih minuta odradimo kako smo to uglavnom činili tokom prvenstva i da ostvarimo zaista veliki uspjeh. Iako nam je protivnik budući drugoligaš, opuštanja prije vremena nema. Želimo, jednostavno, da planirana ovjera titule bude onakva kakva i priliči prvaku države. Dakle, bez potcjenjivanja rivala, a ako takav odnos rezultira ishodom kakav svi priželjkujemo, tek onda će biti dovoljno i razloga i vremena i prostora za proslavu. Oni su rasterećeni a mi u situaciji da moramo da osvojimo, od mnogih unaprijed upisane bodove. Eto i dodatnog razloga za oprez i pravi pristup do konačnog trijumfa", kaže kapiten Rudara Nedeljko Vlahović, pozivajući, istovremeno navijače da dođu pod Golubinju i budu dio jednog od najbitnijih događaja u klupskoj istoriji.

Nikšićani svjesni da je sve odlučeno

I fudbaleri Sutjeske, koji sa bodom manje od Rudara dočekuju Bokelj, svjesni su da je sve riješeno.

"Mislim da je prvenstvo odlučeno, da će se vrlo teško nešto promijeniti u posljednjem kolu. Ne nadamo se prvom mjestu, ali imamo obavezu da pružimo maksimum protiv Bokelja, da pobjedom nastavimo dobru seriju rezultata i da se odužimo našim navijačima", ističe vezista Nikšićana Draško Božović.

Četiri meča bez rezultatskog značaja

Osim jedne jedine, šampionske dileme, koja čeka zvaničnu potvrdu, na ostalim terenima u CFL-u danas će se igrati četiri utakmice bez rezultatskog značaja (Budućnost - Zeta, Mladost - Mogren, Lovćen - Mornar i Grbalj - Petrovac).

Sa željom da brzo zaborave najteži poraz u istoriji kluba, Barani idu na megdan Lovćenu..

"Onakav meč nam se nikada više ne smije ponoviti. I siguran sam da će tako biti. Meč sa Lovćenom je dobra priprema pred odlučujuće baraž duele“, rekao je pomoćni trener Mornara Dejan Nenezić.

Poslednji meč u sezoni poslužiće stručnom štabu Petrovca da da priliku nekim igračima.

"Nemamo šta da izgubimo. Ovo je poslednji meč sezone, i priliku će dobiti igrači sa manjom minutažom“- reako je pomoćni trener Rudolf Marčić.

Sve je, naime, davno poznato - Budućnost i Mladost idu u Evropu, Mornar i Mogren igraće baraž za opstanak, vjerovatno protiv Igala i Dečića, dok se Beranci sele u niži rang.

Parovi

RUDAR - BERANE (17.30) Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

MLADOST - MOGREN (17.30) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

BUDUĆNOST - ZETA (17.30) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

SUTJESKA - BOKELJ (17.30) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

LOVĆEN - MORNAR (17.30) Sudija: Dražen Petrić (Pljevlja)

GRBALJ - PETROVAC (17.30) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Bonus video: