Utakmica vrijedna titule šampiona

Sve danas može da bude odlučeno, ali je realnije da se prvak dobije u posljednjem kolu. Sutjeska navija za Mladost
4 komentar(a)
Mladost - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Mladost - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 23.05.2015. 12:26h

Prvak Crne Gore u sezoni 2014/15 mogao bi danas da bude odlučen, kolo prije kraja - to će se dogoditi samo u slučaju da Rudar u Pljevljima pobijedi Mladost, a da drugoplasirana Sutjeska ne savlada Zetu na Trešnjici.

Realnije je, međutim, da se sve odloži za posljednje kolo. Ako Pljevljaci danas sačuvaju bod prednosti u odnosu na Nikšićane, širom će odškrinuti vrata 2. šampionskom prstenu, jer naredne subote na zatvaranju šampionata dočekuju davno otpisano Berane.

Utakmica svih utakmica

Nakon što su za kratko vrijeme izgubili i veliku bodovnu prednost, ali i popriličnu dozu samopouzdanja, Pljevljaci dočekuju Mladost sa apsolutnim imperativom pobjede. A kako do nje doći poslije tri utakmice bez datog gola i vrlo loše igre, pitanje je na koje u Rudaru nemaju baš jasan odgovor. Znaju, međutim, da protiv osvajača Kupa moraju iscijediti i posljednju kap znoja, takođe iz sebe izvući i maksimum fudbalskog znanja, kako bi se napravio vjerovatno odlučujući korak ka tituli šampiona.

"Sami smo krivi što mnogo mirnije ne ulazimo u završnicu prvenstva. Nadam se da ovu današnju nećemo propustiti. Važno je da još uvijek sve od nas zavisi. Ako nismo u stanju da na našem terenu, za 180 minuta, otklonimo sve dileme i zaokružimo sve ono što smo strpljivo gradili praktično od avgusta, onda i ne zaslužujemo da budemo prvaci. Očekujem, naravno, težak posao pošto Podgoričani u Pljevlja stižu rasterećeni i opušteni nakon osvojenog trofeja", kaže šef stručnog štaba Rudara, Mirko Marić.

Iako još pod utiskom slavlja u Kupu, u taboru Mladosti tvrde da će uraditi sve da zaustave Rudar.

"Mnogo nas je iscrpio finalni meč Kupa, u kojem smo igrali produžetke, ali pokušaćemo da se nadigravamo i ostvarimo povoljan rezultat. Rudar će dati sve da iskoristi naš umor, ali vjerujem da možemo do dobrog rezultata", kaže bek Mladosti Luka Pejović.

Nenezić: Može Mladost da nam pomogne

Dva kola prije kraja, Sutjeska još vjeruje u titulu - Nikšićanima su za odbranu trona neophodne pobjede danas na gostovanju Zeti i naredne subote kod kuće sa Bokeljom, te kiks Rudara u duelu protiv Mladosti.

"Očekujem da Mladost odigra dobro u Pljevljima, da bude kvalitetna kao što je bila do sada", nada se Brajan Nenezić, trener Sutjeske...

No, i Nikšićani moraju da pobjeđuju...

"Koncentrisani smo na našu utakmicu protiv Zete. Neće biti lako, ali želimo da damo sve od sebe, da osvojimo tri boda, a onda da vidimo za šta će to biti dovoljno".

Budućnost u Budvi

Svi ostali mečevi u kojima akteri nisu timovi iz samog vrha nemaju veći takmičarski značaj. Budućnost je već u Evropi, ali će pokušati da pobijedi Mogren u Budvi i ostane na trećem mjestu.

Sve je jasno i kada je u pitanju donji dio tabele - Mornar i Mogren igraće u baražu za opstanak, Berane ispada iz lige.

"Više nemamo šta da izgubimo do kraja sezone. Meč sa Grbljem polužiće kao dobra priprema za mečeve dioigravanja. Biće dosta kadrovskih promjena", rekao je trener Mornara Mladen Vukićević.

Poslije razočarenja u finalu Kupa, Petrovčani se okreću novim prvenstvenim obavezama. Ekipa je osigurala opstanak i ove sezone, a meč u Beranama poslužiće dobro za uigravanje nekoliko novih igrača.

"Moramo malo tim vratiti na psihološkom planu. I to nam je prvi cilj u Beranama. Prebrinuli smo sve brige oko opstanka, i putujemo na sjever da odigramo rasterećen meč", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.

Parovi 32. kola

BERANE - PETROVAC (17.30) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

MORNAR - GRBALJ (17.30) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

BOKELJ - LOVĆEN (17.30) Sudija: Vojin Vojinović (Podgorica)

ZETA - SUTJESKA (17.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

MOGREN - BUDUĆNOST (17.30) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

RUDAR - MLADOST (17.30) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Bonus video: