PSŽ šampion treću godinu zaredom!

Parižani kolo prije kraja obezbijedili trofej, ukupno peti u klupskoj istoriji
0 komentar(a)
Esekjel Laveci, Foto: Reuters
Esekjel Laveci, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2015. 21:14h

Pari Sen Žermen nije dozvolio iznenađenje u Monpeljeu, slavio je sa 2:1 i osvojio treću uzastopnu titulu u francuskoj Ligi 1.

Kolo prije kraja "sveci" su pobjegli Lionu na osam bodova, iako je do prije nekoliko sedmica izgledalo da će borba za trofej trajati do posljednjeg daha, prijetilo je i da bude trka utroje, sve dok u Marseju nije došlo do raspada sistema.

A na kraju, radovao se veliki favorit, tim koji je objektivno najjači i klub koji je večeras proslavio 5. titulu u klupskoj istoriji.

Tačku na sezonu stavili su Blez Matuidi i Esekjel Laveci koji su golovima u 17. i 25. minutu najavili da se večeras gubi svaka neizvjesnost oko osvajanja krune.

Monpelje nije imao šta da juri, a do kraja poluvremena je pogotkom Antonija Munijea ublažio poraz.

Pred posljednje kolo je dilema ko će u kvalifikacije za Ligu šampiona - Monako, Marsej ili Sent Etjen.

"Kneževi" su savladali Mec kod kuće sa 2:0, Marsej odgovorio sa čak 4:0 u Lilu (Marko Baša odigrao 90 minuta za domaćina), pa će sastav Leonarda Žardima u posljednjih 90 minuta braniti dva boda prednosti.

U Ligu šampiona i dalje vjeruje Sent Etjen (ima isti broj bodova kao Marsej), a iz francuske elite je ispao i Evijan nakon poraza od Sent Etjena i pobjede Remsa.

Pored Evijana, novi članovi Druge lige su (još od ranije) Mec i Lens.

Bonus video: