Velbek propušta utakmicu sa Mančester junajtedom

0 komentar(a)
Velbek i Žiru, Foto: Beta/AP
Velbek i Žiru, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.05.2015. 11:59h

Fudbaler Arsenala Dani Velbek propustiće predstojeću utakmicu sa Mančester junajtedom zbog povrede koljena, rekao je danas trener londonske ekipe Arsen Venger.

Velbek je prošle godine iz Mančester junajteda došao u Arsenal za 16 miliona funti, a ove sezone postigao je osam golova.

On je propustio dvije posljednje utakmice zbog povrede koljena, a izostaće iz tima i za utakmicu na Old Trafordu, u nedelju od 17 časova.

"Velbek je blizu povratka na teren. Volio bih da mi je na raspolaganju za utakmicu protiv Junajteda, ali moraćemo da igramo bez njega", rekao je Venger, prenijeli su britanski mediji.

Arsenal je u ponedjeljak izgubio od Svonsija sa 0:1 i umanjio šanse za osvajanje drugog mjesta.

"Tobdžije" zauzimaju treće mjesto na tabeli sa 70 bodova, a ispred je Mančester siti sa tri boda više. Mančester junajted je četvrti sa 68 bodova i ima utakmicu više od Arsenala.

"Naša forma u posljednjih nekoliko utakmica na gostujućim terenima je dobra i to je znak napretka tima. Nova pobjeda na Old Trafordu bi nas uvjerila da imamo snagu i pomogla nam da budemo jači sljedeće sezone", rekao je Venger.

"Pobjedom bismo se odlijepili od Junajteda i osigurali treće mjesto. U toj utakmici svi prvo očekuju kvalitet, ali mi želimo da se izdignemo poslije poraza od Svonsija, odigramo dobro i ostvarimo dobar rezultat. Pobjeda bi bila sjajna", rekao je Venger.

Bonus video: