Ernaneš: Salto za Lotita

„Bio je to najtužniji salto u mojoj karijeri. Nisam želio da uznemirim ili uvrijedim navijače Lacija, ali sam morao zbog Klaudija Lotita”, rekao je Ernaneš, dvostruki strijelac u pobjedi Intera
2 komentar(a)
Ernaneš, Foto: Reuters
Ernaneš, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.05.2015. 09:53h

Bivši idol navijača Lacija, Brazilac Ernaneš, sa dva gola je donio trijumf Interu na „Olimpiku”, a prvi pogodak je proslavio saltom.

Nakon meča je objasnio da time nije želio da uvrijedi navijače rimskog kluba, već predsjednika Klaudija Lotita zato što ga je prodao mimo njegove volje.

„Bio je to najtužniji salto u mojoj karijeri. Nisam želio da uznemirim ili uvrijedim navijače Lacija, ali sam morao zbog Klaudija Lotita”, rekao je Ernaneš.

Brazilac je četiri godine igrao za „nebesko-plave”, ali ga je klub prodao Interu u januaru 2014. mimo njegove želje, samo zbog novca.

„Lotito je prešao granicu. Bio sam rezerva u to vrijeme, a on je rekao da ima dogovor da me proda. Ovo nije moj stil, ali sam želio da postignem ove golove i vidim da li Lotito i dalje ima isto mišljenje o meni. Ovaj salto je bio za njega”.

Bonus video: