Ovo su klubovi koji žele u Evropu

Komisija za licenciranje FSCG izdala licence Rudaru, Sutjesci, Budućnosti, Mladosti i Petrovcu za nastup u evropskim takmičenjima
0 komentar(a)
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2015. 10:03h

Rudar, Sutjeska, Budućnost, Mladost i Petrovac dobili su licencu za nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone, odlučila je Komisija za licenciranje FSCG.

Ovo su i jedini timovi koji, četiri kola prije kraja sezone, te uoči finalne utakmice Kupa, imaju šansu da izađu u Evropu.

Pitanje je samo koja će četiri tima igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Rudar, sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku, ima veliku šansu da osvoji titulu i direktno se plasira u 2. kolo kvalifikacija za LŠ.

Sutjeska je trenutno druga na tabeli, sa četiri boda više od Mladosti, i ako ostane na toj poziciji obezbijediće plasman u 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Mnogo veća dilema vlada oko druga dva tima koja idu u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Petrovac, koji je tek sedmi na tabeli, izboriće plasman u Evropu samo u slučaju da 20. maja u finalu Kupa savlada Mladost i osvoji trofej.

U slučaju trijumfa ekipe Milorada Malovrazića, u Evropu bi išao još samo trećeplasirani iz prvenstva. U ovom slučaju to je Budućnost, koja ima bod više od Mladosti.

A u slučaju da Mladost osvoji Kup, u Evropu bi išla sva četiri vodeća tima na tabeli. Dakle, Rudar, Sutjeska, Budućnost i Mladost.

Komisija za licenciranje FSCG je, inače, razmatrala zahtjeve šest klubova koji su aplicirali za dobijanje licence.

Odbijen je jedino zahtjev Lovćena, jer klub nije dostavio propisanu finansijsku dokumentaciju.

To znači da su Cetinjani odustali od borbe za Evropu, jer četiri kola prije kraja imaju 11 bodova manje od četvrtoplasirane Mladosti.

Bonus video: