Venger: Povrede igrača omele borbu za titulu

0 komentar(a)
Arsen Venger, Foto: Beta/AP
Arsen Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.05.2015. 13:14h

Trener Arsenala Arsen Venger izjavio je danas da je zadovoljan napretkom njegove ekipe u ovoj sezoni, ali i da su povrede njegovih fudbalera omele borbu "tobdžija" za šampionsku titulu u Premijer ligi.

Arsenal je posljednje dvije sezone u Premijer ligi završio na četvrtom mjestu, a četiri kola prije kraja zauzima treće mjesto sa 67 bodova. Isti broj bodova ima i drugoplasirani Mančester siti, ali Arsenal ima utakmicu više.

Arsenal nije izgubio u prvenstvu još od februara, ali za prvoplasiranim Čelzijem zaostaje 13 bodova.

"Napredovali smo i to je pozitivno. Tokom sezone želite da pokazujete da napredujete. Suočili smo se sa velikom izazovom, posebno mislim na Čelzi. Od početka do kraja su pokazali konstantnost i nismo bili u stanju da im se suprotstavimo", rekao je Venger, prenijeli su britanski mediji.

Francuski trener naveo je da su povrede njegovih igrača uticale na rezultate.

"Naši glavni igrači su bili povrijeđeni poslije Svjetskog prvenstva. Morali smo da tražimo ravnotežu u ekipi. Gubili smo važne bodove... To je veliko razočaranje", rekao je Venger.

Čelzi će u nedjelju osvojiti šampionsku titulu u Premijer ligi ako pobijedi Kristal Palas.

"Kada se borite za titulu u nekim utakmicama pobijedite samo zbog toga što ste namirisali pobjedu. Te mečeve ne biste uvijek dobili da ste četvrti ili peti na tabeli. Dobro su počeli prvenstvo i to im je pomoglo da izguraju do kraja", rekao je Venger.

Arsenal će u ponejdeljak igrati na gostujućem terenu protiv Hala i pokušati da preuzme drugo mjesto od Mančester sitija i ostavi iza sebe Mančester junajted koji na četvrtom mjestu ima dva boda manje.

"Siti je imao uspone i padove, bolje su počeli prvenstvo od nas i dugo su bili ispred. Junajted je sporije počeo, ali je tokom sezone postajao jači. Borićemo se i vidjećemo ko će na kraju biti najbolji", rekao je Venger.

Bonus video: