Marić: Počinje faza kada se sve odlučuje

Rudar ima priliku da pobjegne Nikšićanima sedam bodova uoči velikog crnogorskog derbija Budućnost - Sutjeska, koji se igra u nedjelju
0 komentar(a)
Mirko Marić, Foto: Vesko Belojevic
Mirko Marić, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 25.04.2015. 11:58h

Serija kikseva Budućnosti i Mladosti - po tri vezana meča bez pobjede - uticala je na to da se trka za titulu u posljednjih šest kola vodi između dva tima - Rudara i Sutjeske.

Pljevljaci, koji imaju četiri boda više, imaju danas protiv Grblja lijepu šansu da povećaju prednost na sedam koraka uoči velikog crnogorskog derbija koji Sutjeska u nedjelju pod Goricom igra protiv Budućnosti.

Šansa za Rudar

Ako se hoće titula, onda greške kod kuće ne smije biti. Grbalj je, doduše, bio akter jedne takve greške „rudara“ pod Golubinjom, kada je izvukao remi na startu proljeća (0:0), ali ovog puta namjera Pljevljaka je jasna - od prvog minuta dati rivalu do znanja da je repriza sličnog scenarija malo vjerovatna.

"Definitivno ulazimo u fazu kada se sve rješava, jer do kraja prvenstva slijede okršaji sa veoma kvalitetnim ekipama. U takve svakako spada Grbalj, koji je uvijek i svakome izuzetno neugodan rival. Rasterećeni su bilo kakvog imperativa, a dovoljno kvalitetni da žestoko zaprijete. Zato nam i ne pada na pamet da olako shvatimo ovu utakmicu ili da unaprijed upisujemo bodove - kaže trener Rudara, Mirko Marić.

Grbalj je u zlatnoj sredini - ne može ni gore ni dolje, pa će svaku utakmicu do kraja sezone ekipa Miljana Radovića odigrati rasterećeno.

"Rudar ima najjaču ekipu u ligi i čeka nas težak posao. Nećemo se braniti, nema ni potrebe, jer smo rezultatski relaksirani i pokušaćemo da se nadigravamo", kazao je defanzivac Grbljana Ilija Glavan.

Mladost čeka Lovćen

Borba sa titulu sa početka proljeća, nakon serije loših rezultata, za ekipu Mladosti se svela na borbu za 3. mjesto i izlazak u Evropu.

Ekipa Aleksandra Nedovića ujedno će početi pripreme za finalnu utakmicu Kupa, 20. maja sa Petrovcem. Današnji rival je prošlogodišnji „dželat” Podgoričana u finalu - ekipa Lovćena.

"Finiš je sezone, ritam je naporan, posebno za ekipe koje igraju na dva fronta, kao što smo mi. Izborili smo plasman u finale, ali to ne znači da smo zapostavili prvenstvo. Želimo pobjedu protiv Lovćena", kaže Luka Pejović, bek Mladosti.

Cetinjani se još nadaju 4. mjestu, a ukoliko danas slave na Starom aerodromu, približiće se ekipi Mladosti na pet bodova.

Borbe za baraž

Zeta u Golubovcima čeka Mornar - ukoliko zabilježi pobjedu, nakon duže vremena će izaći iz zone baraža i to mjesto prepustiti Baranima. Mogren u opštinskom derbiju protiv Petrovca želi da definitivno riješi brige oko direktnog ispadnja i napravi otklon od Beranaca, koji dočekuju Bokelj.

Parovi 28. kola

Subota

BERANE - BOKELJ (16.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

ZETA - MORNAR (16.30) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

MOGREN - PETROVAC (16.30) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

RUDAR - GRBALJ (16.30) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

MLADOST - LOVĆEN (16.30) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

Nedjelja

BUDUĆNOST - SUTJESKA (16, TV) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

Bonus video: