Samo Napoli siguran u prolazak

Napolitanci su na gostovanju „razbili” drugoplasiranu ekipu Bundes lige, Volfsburg, pa mirno dočekuju današnji revanš pred svojom publikom.
2 komentar(a)
Fudbaleri Napolija, Foto: Reuters
Fudbaleri Napolija, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2015. 08:25h

U revanš utakmicama četvrtfianla Lige Evrope , nakon prvih duela prethodnog četvrtka, samo je Napoli apsolutni favorit za učešće u polufinalu.

Napolitanci su na gostovanju „razbili” drugoplasiranu ekipu Bundes lige, Volfsburg, pa mirno dočekuju današnji revanš pred svojom publikom.

Na ruku Napolitancima ide i iskustvo prekaljenog majstora za kup takmičenja, Španca Rafaela Benitesa, pa bi revanš na „San Paolu” trebalo da predstavlja tek formalnost.

Drugom italijanskom predstavniku u osam najboljih ekipa u Ligi Evrope , Fiorentini, slijedi težak zadatak uprkos činjenici da „ljubičastima” odgovara i remi bez golova sa kijevskim Dinamom.

Ipak, lider ukrajinskog prvenstva je u prvom meču ispustio prednost u sudijskoj nadoknadi i pokazao je kvalitet da se „nosi” sa ekipom Vinćenca Montele.

Ukrajina ima još jednu nadu za prolazak u polufinale, pošto Dnjepar dočekuje Klub Briž, nakon igre bez golova u prvom susretu u Belgiji.

Ono što bi Uefa svakako željela da izbjegne, jeste da se uz ukrajinske, u kuglicama žrijeba nađe i ruski Zenit. Ali, tim sa Petrovskog ima šansu, uprkos snazi Sevilje.

Zenit u polufinale vodi i pobjeda sa 1:0, a biće jači za najbolje igrače, Danija i Hulka, koji su zbog suspenzija propustili prvi duel na „Pishuanu”.

Uprkos velikim kadrovskim problemima, Zenit je vodio i čak dominirao u Andaluziji, sve dok Unai Emeri u igru nije uveo Kolumbijca Karlosa Baku (odigrao pola sata) koji je preporodio Sevilju za rezultatski preokret.

Parovi revanš utakmica četvrtfinala (21.05 h)

Zenit - Sevilja (prvi meč 1:2)

Dnjepar - Klub Briž (0:0)

Fiorentina - Dinamo Kijev (1:1)

Napoli - Volfsburg (4:1)

Bonus video: