Bavarce čeka pakao protiv Portugalaca

"Budimo realni - nikada nije potrebno čudo da nekog pobijedite sa 2:0. Zato ne smijemo da mislimo o eventualnom neuspjehu, već da uđemo u meč pametno i da strpljivo krenemo u napade. Igraćemo drugačije nego u Portugalu. Kako? To baš ne želim javno da kažem", rekao je Tomas Miler.
1 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.04.2015. 11:22h

Bajern je prošle godine u aprilu završio misiju u Ligi šampiona, eliminisao ga je Real bez primljenog gola, a u Minhenu vlada strah da bi bavarska mašinerija mogla da se ugasi i ovog aprila, i to protiv autsajdera. Realnost je da je Porto stigao u Njemačku s pristojnim šansama da ode u polufinale nakon što je pobijedio u prvom meču sa 3:1.

Iza Bajerna je teška sedmica, jer je poslije tog poraza klub napustio doktor Hans Vilhelm Miler Volfart zato što mu je navodno trener Pep Gvardiola prigovorio da je odgovoran za povrede u ekipi.

Požar je donekle ugašen pobjedom u Hofenhajmu u Bundes ligi, ali to je ionako takmičenje koje je Bajern davno stavio u drugi plan jer je praktično osigurao titulu. Eliminacija iz Lige šampiona značila bi još jedan šamar velikanu i Gvardioli, jer je katalonski trener prije dvije godine stigao isključivo da pokori Evropu...

Na „Alijanc areni” će biti pakleno, a u drugom meču je valjda sve jasno, jer malo ko vjeruje da Barselona može da naiđe na probleme protiv Pari Sen Žermena poslije trijumfa od 3:1 iz Pariza...

Barsin kvartet

Gvardioli može da se dogodi da ga eliminiše trener koji je prošao istu fudbalsku školu kao on - Barseloninu. Njegovo ime je Žulen Lopetegi, bivši golman i selektor mlade reprezentacije Španije.

Barsini kadrovi rješavaju i na „Nou kampu”. Luis Enrike je bivši igrač i sada trener „blaugrane”, dok je Loran Blan igrao za Katalonce. Sva četvorica stručnjaka igrala su zajedno u sezoni 1996/97.

Može li Bajern da izađe iz ovog problema?

Bajern nije u teškoj situaciji samo zato što juri pobjedu od makar dva gola, već što to mora da radi bez igrača koji su realno uvijek u stanju da naprave razliku - Arjena Robena, Franka Riberija i Davida Alabe. Uz njih, nedostajaće i Mehdi Benatija.

"Budimo realni - nikada nije potrebno čudo da nekog pobijedite sa 2:0. Zato ne smijemo da mislimo o eventualnom neuspjehu, već da uđemo u meč pametno i da strpljivo krenemo u napade. Igraćemo drugačije nego u Portugalu. Kako? To baš ne želim javno da kažem", rekao je Tomas Miler.

Gvardiola je priznao da mu je ovo najteži period u karijeri.

"Posljednji mjeseci su za mene najizazovniji u karijeri. Siguran sam da ćemo ovog puta, za razliku od prve utakmice, iskoristiti šanse", kazao je Gvardiola i dodao da ga Porto ni u čemu nije iznenadio prije šest dana:

"Porto je odličan tim, ima fenomenalne igrače i pravog trenera. Problem je, ipak, bio u nama, jer smo pravili greške koje nismo smjeli. Sad moramo to da ispravimo".

U Portu znaju da u ovih 90 minuta staje sve i da Bajern mora da pokaže reakciju.

"Vjerovatno nismo mogli ni da sanjamo bolji rezultat u prvoj utakmici. Ali, to je bio samo jedan meč, drugi će biti sasvim drugačiji. Postigli smo tri gola kod kuće, sada moramo da se potrudimo da u defanzivi budemo na nivou", rekao je napadač Porta Jasin Braimi.

Blan: Postoji razlika između Barse i nas

PSŽ će večeras biti jači za Zlatana Ibrahimovića u revanšu, ali šanse „svetaca” da se domognu polufinala su, čini se, izgubljene u prvoj utakmici kada je Barsa radila šta je htjela.

"Moramo da pokažemo ozbiljnost i krunišemo sve dobro što smo uradili u Parizu. Ne mislim da smo sigurni polufinalisti", rekao je oprezni Enrike.

Blan je bio realan.

"Između Barse i nas postoji razlika koja je vidljiva - oni su veliki tim, mi to želimo da budemo. Nadam se dobrom revanšu", istakao je Blan.

Gvardiola ne želi iz Bajerna: Ostajem i naredne sezone

Pep Gvardiola neće biti nasljednik Manuela Pelegrinija na klupi Mančester sitija. Trener Bajerna je pojasnio da će, kako god da se završi ova sezona, i naredne biti u Minhenu.

"Moja budućnost izgleda ovako: u srijedu slobodan dan, a u četvrtak trening. I naravno, sljedeće godine - biću ovdje. To je moja budućnost", rekao je Gvardiola kada su ga novinari pitali o planovima za budućnost.

Katalonac je prošle godine, u prvoj sezoni sa Bajernom, osvojio duplu krunu u Njemačkoj, a ove namjerava da ostvari najmanje isti cilj.

Bajern, koji je ubjedljivo prvi na tabeli u Bundesligi sa 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Volfsburg, mogao bi već predstojećeg vikenda da osvoji titulu.

Ambicije Bavaraca da osvoje Ligu šampiona sada su, međutim, malo splasnule, pošto su u prvoj utakmici četvrtfinala izgubili od Porta sa 3:1.

Gvardiola je tokom četiri godine provedene na klupi Barselone osvojio 14 pehara.

"Kad pobijediš, onda si genije, ali ako izgubiš onda si pred mnoštvom problema. Ipak, sve je to dio mog posla. Znam u kojem sam klubu i nije dovoljno osvojiti Bundes ligu i Kup Njemačke. Samo je tripla kruna dovoljno dobra za klubove kao što su Real, Barselona ili Bajern. Ipak, ponosan sam što sam ovdje sa ovim igračima. Kako god da se završi naša zajednička misija, znam da smo radili najbolje što smo mogli", rekao je Gvardiola , čiji ugovor sa Bavarcima ističe 2016. godine.

Ako je Gvardiola zatvorio vrata Sitija za ljeto, onda se vjeruje da najveće šanse da preuzme „građane” imaju Rafael Benites ili Jirgen Klop, koji napuštaju Napoli odnosno Borusiju na kraju sezone.Ni Benzema ne igra protiv Atletika

Real Madrid sjutra čeka izuzetno težak zadatak protiv gradskog rivala Atletika u revanšu četvrtfinala Lige šampiona. Razlog je što će nakon remija na „Kalderonu“ (0:0) morati da krene u napad bez tri igrača iz startne postave.

Osim Luke Modrića i Gareta Bejla, koji će duže pauzirati, sa spiska za meč je otpao i Karim Benzema .

Kako piše „Marka“, povreda koljena Francuza je mnogo ozbiljnija nego što se činilo i juče nije mogao da trenira, pa je gotovo nemoguće da nastupi.

U moru loših, makar jedna dobra vijest za „merengese“ - umjesto šest sedmica, hrvatski reprezentativac bi mogao da odmara samo tri, pa bi bio spreman za odlučujuće borbe u sezoni.

Ukoliko Real do tada ne ispadne iz Lige šampiona i ne zaostane previše za Barselonom u Primeri...

A povreda Modrića potresla je i hrvatsku reprezentaciju, pa je doktor „vatrenih” Boris Nemec za novi peh veziste direktono okrivio Karla Anćelotija.

"Anćeloti nije poštedio Luku nakon što se vratio poslije teške povrede. Odigrao je po 90 minuta u svakoj utakmici. Veliki je bio pritisak na Luki, trebalo je da ga uvodi u igru malo po- malo. Modrić se nije povrijedio zbog udarca, nego zato što nije bio 100 odsto spreman", zaključio je Nemec za hrvatske medije.

Bonus video: