Sutjeska „lovi” lidera pred derbije

Kiks Rudara čeka Sutjeska, koja ima najlakši zadatak protiv Berana. Mladost u Radanovićima, Budućnost na Cetinju
0 komentar(a)
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 18.04.2015. 10:56h

Drugoplasirana Sutjeska ima najlakši zadatak u 27, posljednjem prvoligaškom kolu uoči serije derbija timova iz vrha.

Nikšićani dočekuju posljednjeplasirano Berane i priželjkuju kiks Rudara u Petrovcu kako bi zaostatak na tabeli smanjili još više od sadašnja četiri boda.

Mladost i Budućnost, koji su zaostali remijima u prošlom kolu, takođe gostuju - u Radanovićima, odnosno na Cetinju.

Mobilnost u Rudaru

Kako treći krug odmiče i bliži se finiš prvenstva, pred Rudarom su sve teža iskušenja.

Prvo, i te kako neugodno, je već danas pod Malim brdom, gdje Pljevljaci žele trijumfom da zadrže bodovnu prednost nad Sutjeskom. Zato je i mobilnost među „rudarima“ na maksimalnom nivou, a dodatno je podstiče i nešto lošija kadrovska situacija (neće biti standardnih Jovovića, Nome i Đurića).

"Više nema biranja. Ko god nam je suparnik, moramo svojski zapeti svih 90 minuta i epitet favorita na papiru potvrditi na terenu. Znamo da neće biti lako protiv domaćina, ali mi jednostavno nemamo drugog izbora nego da jurimo trijumf", kaže pomoćni trener Rudara, Vuko Bogavac.

U Petrovac stiže glavni kandidat za titulu, ali domaće igrače tek očekuje utakmica sezone - u srijedu protiv Budućnosti u revanšu polufinala Kupa. To ne znači da Petrovčanima bodovi nisu u prvom planu...

"Želimo i protiv Rudara da pokažemo kvalitet i napravimo lijepu uvertiru pred revanš meč Kupa", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.

Sutjeska za petu vezanu pobjedu

Sutjesku protiv Berana kraj Bistrice čeka lakši posao - momci Brajana Nenezića imaju priliku da upišu petu uzastopnu pobjedu u prvenstvu i spreme se za dvomeč u Podgorici - revanš polufinala Kupa protiv Mladosti (srijeda) i crnogorski derbi protiv Budućnosti u prvenstvu (subota)...

"Najteže su unaprijed dobijene utakmice i moramo da budemo jako oprezni ako želimo da upišemo tri boda i ostanemo u trci za titulu", kaže vezista Sutjeske Stefan Stefanović.

Mladost gostuje Grblju, gdje je 11. marta u nestvarnoj goleadi prekinula seriju od 15 mečeva bez poraza (bilo je 4:3 za domaćina).

"Remi sa Petrovcem nam je nametnuo blagi imperativ. Znamo kako je prošli put bilo protiv Grblja, vjerujem da smo naučili nešto", ističe vezista Mladosti Dušan Lagator.

Budućnost na Cetinju: Prvenstvo ili Kup?

Budućnost je prošle sedmice remijem sa Grbljem definitivno zaostala u prvenstvu (minus osam za vodećim Rudarom), pa su pred današnje gostovanje na Cetinju Podgoričani u dilemi: da li da sačuvaju snage za važniju utakmicu protiv Petrovca u srijedu (revanš polufinala Kupa), ili da nastave u najjačem ritmu u prvenstvu?

"Pokušaćemo da ne mislimo na Petrovac, iako nam je to ključna utakmica. Daćemo sve da dobijemo Lovćen, jer nam je i prvenstvo značajno", kaže Andrija Vukčević.

Cetinjani su rasterećeni...

"Idemo na pobjedu, vjerujem da možemo da je ostvarimo uz pomoć publike", kaže vezista Luka Vujanović.

Vlaisavljević kreće iz Kotora

Kotor će biti prva „luka” novog trenera Zete Dušana Vlaisavljevića, koji će sa Golubovčanima pokušati da izbjegne baraž. Mornar bježi tri boda, a današnji rival Bokelj čak sedam...

"Neću praviti puno promjena, mislim da imamo tim koji može do povoljnog rezultata. Igrači su spremni, znaju šta ih očekuje", kaže Vlaisavljević.

Bokelj ima „zicer” da izbjegne baraž.

"Svjesni smo značaja utakmice, uradićemo sve da popravio poziciju na tabeli", kaže trener Bokelja Slobodan Drašković.

Parovi 27. kola

SUTJESKA - BERANE (16.00) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

LOVĆEN - BUDUĆNOST (16.00) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

GRBALJ - MLADOST (16.00) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

PETROVAC - RUDAR (16.00) Sudija: Milovan Milačić (Podgorica)

MORNAR - MOGREN (16.00) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

BOKELJ - ZETA (16.00) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Bonus video: