Đurđevac: Odluka Uefe je očekivana, pred nama je veliki izazov

Utakmica sa Austrijom će biti veliki ispit za nas, kao i sve utakmice u narednom kvalifikacionom ciklusu, gdje treba da dokažemo da se na našem nacionalnom stadionu mogu igrati utakmice uz fer i sportsko navijanje", rekao je generalni sekretar FSCG.
8 komentar(a)
Igor Akinfejev, Foto: Luka Zeković
Igor Akinfejev, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.04.2015. 17:56h

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Crne Gore Momir Đurđevac saopštio je stav FSCG prema odlukama Disciplinske komisije Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) vezanim za prekid kvalifikacione utakmice Crna Gora-Rusija.

"Kada se sve uzme u obzir, odluka Disciplinske komisije UEFA je očekivana i FSCG se na nju neće žaliti. U narednom periodu pred nama je veliki zadatak da ponovo uspostavimo dobru atmosferu na tribinama i omogućimo našim pravim navijačima da budu 12. igrač reprezentacije. Utakmica sa Austrijom će biti veliki ispit za nas, kao i sve utakmice u narednom kvalifikacionom ciklusu, gdje treba da dokažemo da se na našem nacionalnom stadionu mogu igrati utakmice uz fer i sportsko navijanje", rekao je generalni sekretar FSCG.

Disciplinska komisija Uefe registrovala je utakmicu Crna Gora - Rusija službenim rezultatom 3:0 u korist reprezentacije Rusije, a FSCG kaznila sa jednom utakmicom utakmice igranja iza zatvorenih vrata, uslovno na još jednu u periodu od dvije godine.

FSCG je kažnjen i novčano - 50.000 eura.

Bonus video: