Teves vodi Juventus ka novoj tituli, Roma srušila Napoli (video)

Derbi kola odlučio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić golom u 25. minutu, posijle asistencije Alesandra Florencija.
0 komentar(a)
Pjanić, Foto: Beta/AP
Pjanić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2015. 21:15h

Juventus je posustaje, a nova tri boda "stara dama" je osvojila večeras protiv Empolija sa 2:0, za četvrtu uzastopnu pobjedu i ponovo velikih 14 bodova više u odnosu na drugoplasiranu Romu.

Torinski klub poveo je u 43. minutu preko Argentinca Karlosa Tevesa, a konačan rezultat u nadoknadi sudijskog vremena postigao je njegov zemljak Roberto Pereira.

Roma je dobila veliki derbi u borbi za drugo mjesto koje vodi direktno u Ligu šampiona - Rimljani su pobijedili na svom terenu ekipu Napolija sa 1:0.

Derbi kola odlučio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić golom u 25. minutu, posijle asistencije Alesandra Florencija.

"Vučica" je drugim uzastopnim trijumfom nagovijestila da je izašla iz rezultatske krize.

Junak meča na Olimpiku bio je golman Rome Morgan de Sanktis, koji je odbranio nekoliko odličnih šansi Drisu Martensu i Manolu Gabijadiniju.

Korak za Romom u trci za drugo mjesto održao je Lacio, koji je u gostima savladao Kaljari sa 3:1.

Rimljani su vezali i sedmu pobjedu, a najzaslužniji za nova tri boda na Sardiniji bio je njemački veteran Miroslav Klose. Rekorder po broju golova na svjetskim prvenstvima pokazao je da još nije za penziju nakon što se upisao u strijelce u 31. minutu.

Ekipa sa Sardinije uspjela je da izjednači preko Marka Saua, ali je Lukas Bilja iskoristio jedan od dva penala koliko je danas izveo, dok je Marko Parolo postavio konačan rezultat.

Kaljari će do kraja sezone voditi borbu za opstanak sa Atalantom, pošto su svi ostali klubovi daleko iznad crte koja vodi u Seriju B, gde će naredne sezone sigurno igrati Parma.

Fiorentina je savladala Sampdoriju 2:0 i 13. trijumfom u prvenstvu pretekla Đenovljane na četvrtom mjestu na tabeli Sampdoriju.

Sampdorija je poražena poslije četiri uzastopne pobjede, a najzaslužniji za to bili su Dijamanti i Salah, koji su sa dva brza gola u drugom poluvremenu srušili tim Siniše Mihajlovića.

Veoma uzbudljiv meč je odigran u Veroni, gdje domaćinu nije bilo dovoljno ni 3:0 da slavi, jer je uporna Ćezena uspjela da izvuče bod.

Luka Toni je načeo goste u 3. minutu, da bi u 30. Huan Gomez udvostručio prednost.

Toni se ponovo upisao sredinom drugog poluvremena, ali su se domaći očigledno opustili.

Zatim je došlo "furioznih" 11 minuta Ćezena, pošto je prvo Karlos Karbonero u 70. minutu smanjio na 3:1, pa je Franko Brienca samo sedam minuta kasnije tresao drugi put mrežu Verone, da bi Davide Sući postavio konačnih 3:3.

Na Siciliji je Milan ipak uspio da odnese "čitav plijen" golom Žeremija Meneza devet minuta prije kraja regularnog dijela.

Alesio Ćerći je u 37. doveo u prednost "rosonere", ali je Dibala u 72. izjednačio iz Penala koji je napravio Gabriel Paleta.

Inter nije uspio protiv već prežaljene Parme da slavi iako je Fredi Guarin u 25. minutu doveo u vođstvo "neroazure". Ipak, Andi Ljilja je u 44. izjednačio što se ispostavilo kao konačni rezultat.

Rezultati

Roma - Napoli 1:0 (Pjanić 25)

Verona - Ćezena 3:3 (Toni 3, 62, Gomez 30 - Karbonero 70, Brienca 77, Sući 81)

Sasuolo - Kjevo 1:0 (Berardi 23)

Kaljari - Lacio 1:3 (Sau 49 - Klose 31, Bilja 60, Parolo 90+2)

Palermo - Milan 1:2 (Dibala 72 - Ćerći 37, Menez 81)

Inter - Parma 1:1 (Guarin 25 - Ljilja 44)

Atalanta - Torino 1:2 (Pinilja 74 - Kvaljarela 20, Glik 39)

Đenova - Udineze 1:1 (De Majo 19 - Tero 68)

Fiorentina - Sampdorija 2:0 (Dijamanti 62, Salah 64)

Juventus - Empoli 2:0 (Teves 43, Pereira 90+4)

Tabela: Juventus 70 bodova, Roma 56, Lacio 55, Fiorentina 49, Sampdorija 48, Napoli 47, Torino 42, Milan 41, Đenova 38, itd.

Bonus video: