Rudaru teško na moru, „serijal” Petrovac- Budućnost

Lider Rudar gostuje Bokelju u 25. kolu Telekom 1. CFL, s ambicijom da makar sačuva šest bodova prednosti u odnosu na Mladost.
0 komentar(a)
Budućnost Petrovac, Foto: Luka Zeković
Budućnost Petrovac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.04.2015. 08:30h

Pljevljaci su jako oprezni, ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što su dva od tri dosadašnja poraza u šampionatu doživjeli na moru (Mornar i Mogren), od kojih je posljednji, u Budvi, stigao prije dva kola.

Ponovni odlazak na primorje u Rudaru su shvatili mnogo ozbiljnije, dodatno poučeni i lošim iskustvom Budućnosti na kotorskom stadionu.

"Siguran sam da smo kvalitetnija ekipa od domaćina, ali do povoljnog rezultata možemo samo ako svih 90 minuta budemo koncentrisani i disciplinovani i ako nametnemo svoju prepoznatljivu pas igru. U suprotnom može biti problema kao što smo ih imali sa Mogrenom. Raduje me što smo se protiv Zete, iako oslabljeni, vratili u pobjednički ritam, a jedino što nas danas interesuje je da ostanemo u istom tom ritmu. Ponavljam, neće biti lako, jer su i Kotoranima bodovi itekako važni, ali Rudar će se radovati, tim prije što smo ovog puta skoro kompletni", optimistički najavljuje jedan od najboljih fudbalera pljevaljskog prvoligaša, Kohei Kato.

Mladost za prvu pobjedu u gostima

Mladost drži kakav-takav korak za Rudarom (ima šest bodova manje), iako ovog proljeća još nije slavila u gostima (dva remija i poraz).

Štaviše, izabranici Aleksandra Nedovića posljednji put su slavili na strani još 8. novembraprošle godine, kada su trijumfovali u Beranama.

Mladost danas gostuje Mornaru - je li došlo vrijeme na gostujuće slavlje?

"Mislim da jeste, jer vjerujem da imamo bolji tim od domaćina, iako je Mornar opasan, već je znao da pobijedi favorite. Odlično igramo kod kuće, vjerujem da će nas krenuti i u gostima", kaže ofanzivac Mladosti Milan Đurišić.

Barani su u seriji od četiri uzastopna poraza, u kojima su primili 12 golova (tri po meču).

"Dolazi nam jedna od najboljih ekipa, ali uradićemo sve da prekinemo negativnu seriju", rekao je kapiten Barana Đorđe Vojvodić.

Petrovcu je važniji Kup

Petrovac i Budućnost igraju prvi od tri meča koji će odigrati u samo 18 dana.

Jer, nakon današnje prvenstvene, slijede dvije utakmice u četvrtfinalu Kupa (prva je već u srijedu).

Današnji duel pod Malim brdom značajniji je za Podgoričane, koji se još ne odriču titule, dok će Petrovac teško do Evrope preko prvenstva (trenutno je 7. na tabeli).

"Uvijek je teško u Petrovcu, jesenas smo pobijedili golom iz prekida. Pretpostavljam da će naš rival odmarati neke igrače za Kup, ali se mi nećemo štedjeti, jednako su nam značajna oba takmičenja", kaže Miloš Bakrač, defanzivac Budućnosti.

Podgoričani su dobili četiri od posljednjih pet mečeva, dok Petrovčani igraju promjenjivo (tri poraza i dvije pobjede na posljednjih pet mečeva), iako su prije samo šest kola slavili pod Goricom sa 1:0.

"Primarni cilj je plasman u završnicu Kupa, ali moramo ostvarivati dobre rezultate i u prvenstvu. Imamo dva uzastopna trijumfa na domaćem terenu, i želimo da nastavimo tu seriju", kategoričan je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

Sutjeska je pod Brajanom Nenezićem zabilježila dvije vezane pobjede, a danas želi i treću, na gostovanju Grblju, iako će igrati bez suspendovanog golmana Janjuševića.

"Pobjede protiv Mornara i Petrovca su nas vratile u život. Mislim da je gostovanje Grblju ključno, jer nakon toga imamo dvije vezane utakmice na domaćem terenu", kaže Jovan Nikolić, vezista Nikšićana.

Mogren sa omladincima?

Duel Zete i Mogrena možda će ostati upamćen i po tome što će jedna ekipa prvi put u CFL-u nastupiti sa omladincima, jer - prvotimci štrajkuju...

Prema jučerašnjim informacijama iz Budve, trebalo bi da se dogodi čudo pa da se igrači Mogrena predomisle, ili - još teže - da dobiju jednu od šest zaostalih plata.

Ostaje da se vidi da li će se dvostruki crnogorski šampion sakupiti da u bilo kom sastavu odigra meč u Zeti.

Parovi

LOVĆEN - BERANE (15.30) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

GRBALJ - SUTJESKA (15.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

PETROVAC - BUDUĆNOST (15.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

MORNAR - MLADOST (15.30) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

BOKELJ - RUDAR (15.30) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

ZETA - MOGREN (15.30) Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Bonus video: